Zanimljivosti

TREBAJU NAŠU POMOĆ Evo koje namirnice možete donirati za pomoć Gunjanima

TREBAJU NAŠU POMOĆ Evo koje namirnice možete donirati za pomoć Gunjanima

Stanovnici poplavljene Gunje, njih 443 i dalje trebaju pomoć. Hrane nema, skladišta su prazna.

Kako se ističe u priopćenju Hrvatskog crvenog križa, javna kuhinja u Gunji i dalje za ljude koji žive u kontejnerskim naseljima mora pripremati tople obroke, a skladišta Crvenog križa su prazna.

– Hrana koju HCK nabavlja dolazi prvenstveno iz Robnih rezervi, a ostatak potrebne hrane kupuje se od prikupljenih sredstava pomoći. O neodrživosti ovakvog modela HCK je odavno obavijesti sve nadležne institucije i već se mjesecim pokušava pronaći rješenje kako bi se Gunjanima, ali i ostalom stanovništvu s poplavljenog područja omogućio normalan život – ističe se u priopćenju Hrvatskog crvenog križa.

Stoga je Gradski crveni križ Dubrovnik osigurao dežurstva u dane vikenda kako bi građani koji to žele i mogu donirali potrebne namirnice. Dežurstva se organiziraju od 9 do 18 sati u prostorijama GCK Dubrovnik, na adresi Obala Ivana Pavla II 61.

Sakupljaju se samo sljedeći artikli, jer doniranjem jednog ili više artikala s ovoga popisa pridonosite popunjavanju paketa humanitarne pomoći koji sadržava: 3 x 1 kg – brašno, tip 550 glatko; 1 x 1 l – ulje, biljno ili suncokretovo; 1 x 1 kg – riža; 1 x 1 kg – šećer; 1 x 1 kg – sol, kuhinjska sitna; 4 x 500 g – tjestenina (makaroni, špageti i sl.); 5 x kom – juha u vrećici; 8 x kom – riblja konzerva; 8 x kom -mesna konzerva, mesni doručak; 1 x 800 g – marmelada.

Pročitajte još

POSJET DEŠI Učenicima predstavljena bogata tradicionalna kulinarska baština

Dulist

NA DANAŠNJI DAN 1817. Rođen preporoditelj, liječnik Ivan August Kaznačić

Dulist

OŠ LAPAD TREBA VAŠU POMOĆ Obogatimo boravak učenika u knjižnici

Dulist