Hrvatska

TRAŽE PRODULJENJE ROKA Telekomi odgađaju poskupljenje usluga

mobitel internet

Telekomoperatori razmišljaju o odgodi najavljenih poskupljenja temeljenog na inflacijskoj klauzuli, kazao je to Tonko Obuljen, predsjednik Vijeća HAKOM-a, regulator telekomunikacijskog tržišta na briefingu, donosi Večernji list. Naime, kako je objasnio, HAKOM je dobio zahtjeve dvaju telekoma koji traže svojevrsno dodatno mišljenje agencije o tome smiju li produljiti rok od 90 dana od objave službene inflacije u kojem bi odlučili o cijeni i potom je primijenili.

Telekomi su nedavno izmijenili opće uvjete prema kojima posluju i dodali u njih indeksacijsku klauzulu koja im omogućuje da jednom godišnje automatski povise cijene svojih usluga i usklade je s inflacijom. Uvjet koji su sami objavili je taj da taj instrument primijene u roku od 90 dana od kada Državni zavod za statistiku objavi prosječnu godišnju inflaciju. DZS je objavio stopu inflacije, koja iznosi 10,8 posto za proteklu godinu, 17. siječnja. Od tada je počeo teći rok od 90 dana telekomima da donesu odluku hoće li se i koliko zapravo uskladiti s inflacijom, odnosno u kojem postotku će dići cijene.

Ono što sada traže jest da im se taj rok produlji, odnosno traže pravo da se kasnije u godini usklade s inflacijom. U HAKOM-u koji u ovom slučaju, pojašnjavaju, tek izdaje mišljenje kažu da još razmatraju zahtjev, a dodatno će mišljenje donijeti početkom veljače.

Više pročitajte ovdje.

Pročitajte još

Gorivo od utorka jeftinije?

Dulist

Umro muškarac koji se zapalio na Markovu trgu

Dulist

REZULTATI DIP-a HDZ sa 6 mandata, SDP 4, Domovinski i Možemo s po 1 mandatom. Šuica opet opet u EU parlamentu

Dulist