Hrvatska

STIŽE U ZAGREB! Biste li vi gledali predstavu o Lepoj Breni?

Satiričko kazalište Kerempuh najavljuje ‘glumačko-pjevačko plesni komad Lepa Brena Project – u njemu se, ističu u svom priopćenju, ‘problematizira fenomen njezine popularnosti, tragični raspad bivše zemlje, ali i nesretne sudbine svih njezinih građana’.

Kazališna predstava nastala je iz monologa dramskih pisaca Olge Dimitrijević, Slobodana Obradovića, Maje Pelević, Tanje Šljivar i jedne hrvatske spisateljice Vedrane Klepice, a sva lica Lepe Brene prikazat će u Zagrebu četiri glumice – Jasna Đuričić, Jelena Ilić, Anđela Jovanović i Jovana Gavrilović te jedan glumac,  Vlada Aleksić. Glavni su likovi Brena Graditeljstva, Brena Biznismenka, Brena Pjesme, Brena Jugoslavenka i Brena Seksualnosti, čiji se monolozi upliću u vrstu međusobnog razgovora; kako svih pet Brena međusobno, tako i s publikom.

Gostovanje će se održati 7. i 8. ožujka.

Brena Graditeljstva govori o socijalizmu iz današnje tranzicijske perspektive gdje je građanin na svaki način nezaštićen, govori i o ratu i onome što se neprestano gura pod tepih. Brena Seksualnosti nas vodi u sudbinu transvestita koji nastupa kao Brenna i ima svoj drag queen show u Beču, a kroz njega nas uvodi u vrstu osobne hrabrosti da se živi vlastita sudbina. Brena Biznismenka donosi naličje dive koje se očitava u ljudskoj slabosti, Brena Jugoslovenka donosi bestidni užas rata, dok Brena Pjesme pruža mogućnost za promjenu, život dostojan življenja.

– Predstava me dirnula, glumačka ekipa je lijepo pokazala što nam se dogodilo u društvenom, političkom, ekonomskom, ali i emotivnom životu kroz pet likova Lepe Brene. Počašćena sam što je kroz ovakav projekt prikazana epoha nekadašnje države, uz poruku da nas pjesma treba spajati, a ne razdvajati – izjavila je Lepa Brena nakon beogradske premijere.

Nakon predstave, publiku u kazalištu očekuju još neka iznenađenja koja organizatori za sad drže u tajnosti.

Pročitajte još

Ministar Butković: ‘Maksimalna kazna će biti 130 tisuća eura za nezakonite stvari na pomorskom dobru’

Dulist

TRAŽE PRODULJENJE ROKA Telekomi odgađaju poskupljenje usluga

Dulist

U trezoru Hrvatske narodne banke pohranjeno oko 65 posto novčanica i 40 posto kovanica kune

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija