Sport

Tony Azevedo i Nikša Dobud na Bellevueu ‘usavršavaju’ mlade vaterpoliste! Stigla i proslavljena vaterpolistica Maggie Steffens

Tony Azevedo i Nikša Dobud na Bellevueu 'usavršavaju' mlade vaterpoliste! Stigla i proslavljena vaterpolistica Maggie Steffens

Proslavljeni američki vaterpolski reprezentativac i bivši član VK Juga Tony Azevedo i ove je godine stigao u Dubrovnik u sklopu svoje škole vaterpola. ‘Uhvatili’ smo ga na plaži Bellevue gdje je u tijeku bio trening mladih vaterpolista, ali i vaterpolistica. Tonyju Azevedu pridružili su se i naš poznati vaterpolist Nikša Dobud, ali i proslavljenja američka vaterpolistica Maggie Steffens, trostruka osvajačica olimpijskih zlata te četiriju svjetskih zlatnih odličja.

-Već godinama djecu okupljamo u sklopu kampa Vaterpolo Island na Šipanu, u Dubrovniku na Bellevueu i na Korčuli. Organiziramo i utakmice, a ove smo godine žensku ekipu vodili u Split. Sa ženskom ekipom došla je Maggie Steffens, najveća vaterpolistica u povijesti, osvajačica tri olimpijska i četiri svjetska zlata. Ona inače s Tonyjem Azevedom ima 6-8 Akademiju. Pokušavamo sada malo podići i ženski vaterpolo. Ovo je već peta godina da smo zajedno. On radi i All star trip, a na Bellevue smo doveli i mlađe juniore Juga i članove korčulanskog KPK – rekao je za DuList Nikša Dobud.

Tony Azevedo istaknuo je da mu je Dubrovnik omiljeni grad u kojem mu se rodio i sin pa je sretan što je opet mogao doći.

-Djeca su jako dobra u vaterpolu, došla su iz Engleske, Australije, a posebno veseli i ženska ekipa koja je došla s Maggie. Ona s njima radi kako bi ih isprofilirala u ženskom vaterpolu, ali istodobno, i dječaci mogu jako puno toga naučiti o životu u vaterpolu. Naši su učeni da brzo plivaju, a ovdje ih dodatno učimo kako i razmišljati na vaterpolski način – rekao je Azevedo.

Najbolja vaterpolska igračica svih vremena Maggie Steffens naglasila je kako Tony, Nikša i ona posljednjih godina pokušavaju u rad više uključiti žensku vaterpolsku ekipu.

-Ovo je prvi put da sam u Dubrovniku s ovom akademijom i gradimo više ženski vaterpolo. Zaljubljena sam u Hrvatsku. Vratila sam se u nju 2017. Igrala sam svoju prvu utakmicu na Dančama i to je bilo jedno od najboljih iskustava jer sam igrala s puno muškaraca i zaradila sam njihovo poštovanje kao igračica. Volim vašu kulturu vaterpola, života uopće. Iz Kalifornije sam i za mene je poseban osjećaj doći u Dubrovnik kao predstavnica vaterpolistica. Nigdje na svijetu nije kao u Hrvatskoj. Ovdje je vaterpolo glavni sport i to me fascinira. Jednostavo dođeš i igraš u nečijem ‘dvorištu’. Cilj nam je dio vaše vaterpolske kulture prenijeti u Ameriku. Imala sam prilike igrati s Jugovim djevojkama i pitala sam ih biste li željele biti sljedeće olimpijke? Odgovorile su mi da to nitko od žena do sada odavde nije učinio. Rekla sam im da odnekle moraju početi – zaključila je za DuList Steffens.

Pročitajte još

[FOTO] PARSKI GO Održano 25. Europsko prvenstvo u Dubrovniku

Dulist

Iva Oberan, Petrunjela Pavić i Josip Bulić na Europskom prvenstvu u zagrebačkoj Areni

Dulist

Piturima gradonačelnik čestitao osvajanje duple krune

Dulist