Zanimljivosti

Tko prvi zaveže pašnjak – legenda je taj dan!

Tko prvi zaveže pašnjak - legenda je taj dan!

I veliki i mali, iskusni i neiskusni moreplovci, djeca, mladi i odrasli, prisustvovali su seriji radionica Lovre Peovića.

Već drugu godinu za redom Zajednica tehničke kulture Dubrovnik uz potporu JK Orsan, promovira mornarske vještine i potrebu da se osvijesti važnost znanja vezivanja pašnjaka, vrznog, muškog i ženskog i drugih čvorova koji život spašavaju na moru.

Često Lovre na radionicama ispriča anegdotu, a dugo se pamte one poput “dok sam iskako sa jedrilice, u zraku sam vezao pašnjak, prebacio ga preko stijene i osigurao jedrilicu od havarije”.

Koji opečen prst dok se pale krajevi konopa ili sastrugani dlan, nisu nikog obeshrabrili. Vezalo se tanjim i debljim konopom, plele su se naruvice i bacala za braću, sestre, mame, tate i prijatelje iz razreda. A tko na radionici najbrže sveže pašnjak, legenda je taj dan.

Prva serija od 5 radionica završila je u petak svečanom dodjelom diploma svim polaznicim, druženjem uz pizze i sokove, te ponekom pričom iz opusa avanturističkih “ploviti se mora” Lovrinih dogodovština.

Pročitajte još

NA DANAŠNJI DAN 1567. Umro Marin Držić

Dulist

[VIDEO] MLADI IZUMITELJI Andro i Niko Stanoš od smeća napravili tenk na daljinsko upravljanje

Dulist

KONZUMACIJA MESA KOD HRVATA Puno ih voli pršut, kulen, teletinu i janjetinu, ali ne mogu ih priuštiti

Dulist