Kultura

Tko je sve điravao Gradom tražeći naše umjetnike u javnom prostoru?

Tko je sve điravao Gradom tražeći naše umjetnike u javnom prostoru?

Umjetnička galerija Dubrovnik u sklopu programa Dubrovačkog zimskog festivala i ove godine organizira besplatna stručna vodstva po gradu pod nazivom “Umjetnici iz fundusa UGD u javnom prostoru” koje vodi kustosica Umjetničke galerije Dubrovnik Jelena Tamindžija Donnart.

Drugo, a ujedno i posljednje ovogodišnje vodstvo održano je u subotu, 10. prosinca. Sastanak je bio ispred katedrala, a vodstvo uključuje razgled ostvarenja modernih umjetnika s kraja i početka 20. stoljeća i njihovo djelovanje u Dubrovniku, bilo da gradu pripadaju svojim rođenjem ili su se svojim likovnim djelovanjem istaknuli

Vodstvo uključuje sljedeće lokacije: Kazalište Marina Držića Meštrovićev kip Marina Držića, Bukovčev oslikani svod kazališta, i Meštrovićevo revolucionarno likovno djelovanje u gradu i povijest naručivanja spomenika javnim ličnostima u Dubrovniku, vitraji Iva Dulčića na crkvi sv. Vlaha i povijest crkve, Stradun kao inspiracija umjetnicima.

Vodstvo se završilo u Pilama gdje se detaljnije objasnio projekt Meštrovićeve transformacije ulaza u Pila i poznate skalinade u Pilama i Posatu.

Pročitajte još

PREDSTAVLJANJE KNJIGE TIHOMIRA DUJMOVIĆA Hrvatske povijesne istine

Dulist

TEMA IZAZOVNA VREMENA Noć knjige u Dubrovačkim knjižnicama

Dulist

[FOTO/VIDEO] UZ DAN PLANETA ZEMLJE Cvjetni koncert u đardinu Ljetnikovca Crijević Pucić

Dulist