Zanimljivosti

Tko je pronašao skriveno blago…

Tko je pronašao skriveno blago...

U sklopu Dječjeg tjedna danas su djeca iz grada i Župe  na rasporedu imala traženje blaga skrivenog u povijesnoj jezgri Grada. 
 

Kako potraga za blagom ne bi bila samo trka kroz Grad pobrinula se Vesna Boras, voditeljica dječijeg vijeća i glavni 'krivac' ove vesele igrice.Naime, gospođa Vesna odlučila je spojiti  igru s edukacijom pa su tako djeca tražeći blago morala proći kroz znamenitosti Grada, ali i znati nešto o njima.
Najbržim dolaskom na cilj pobjednici  su dobili svoje blago, ali put do glavne nagrade (hrpe slatkiša) vodio je najvećim brojem točnih odgovora na pitanja o Dubrovniku.

Ovog puta najupješnija ekipa bila je u sastavu Andrija Konjevod, Josip Pijević, Ana – Marija Vojvodić, Maroje Daničić i Orsula Soko. 
Drugoplasirani su bili Petra Šeparović, Ana Prebisalić, Ana – Marija Raguž i Dina Šarić.
Treći na cilj došli su Bruna Mratinović, Laura Čanić, Luka Lonac i Andrej Majič, dok su za posljednje plasiranu ekipu nastupili Antonia Merčep, Ana Šikić, Silvio Fišić i Roko Mucić.

Djeci put do blaga nije bio baš lagan, ali da su se lijepo zabavili, pobjednici su se zasladili 'blagom' i, kako su nam kazali, jedva čekaju kada će ponovno biti ovakvo ili slično druženje. 

Društvo naša djeca sutra (u četvrtak) očekuje sjednica Dječjeg gradskog vijeća u Narodnoj knjižnici gdje će biratni novog gradonačelnika ili gradonačelnicu. 
 

Pročitajte još

Dubrovkinja Zrinka Ćorić jedna od 15 finalistica za Miss Universe Hrvatske

Dulist

I OTAC VLAHA BUKOVCA UZGAJAO DUDOV SVILAC ‘Ćaće je uza me čuvao bube’

Dulist

Marita Kisić Kamić izložbom prikupila više od 1300 eura za Sigurnu kuću

Dulist