Aktualno

Tko je dopustio gradnju na zaštićenoj obali!?

Tko je dopustio gradnju na zaštićenoj obali!?

Eko Omblići uputili su javnosti otvoreni eko-apel tražeći odgovore što se to događa između hotela Neptune i President.

Apel koji je poslan i resornom ministarstvu prenosimo u cjelosti.

'Tko je dopustio sječu mediteranskih stabala i devastaciju obale radi gradnje na  zaštićenom obalnom pojasu  između Hotela Neptun i Hotela President – pitaju nas s ogorčenjem i gnjevom naši brojni sugrađani ovih dana preko našeg Zelenog telefona  Eko-Fona 020/453-850 ….Kažu ..otužno je vidjeti posječene masline, česvine, planike i mrče ,kada znamo koliko nam doprinose mediteranskom ugođaju upravo na nekada jako zelenom Babinom Kuku !
Odmah smo se po dojavama zaputili smo  prema B.Kuku na  našu već 21.eko patrolu ove godine  i putem vidjeli kako se naveliko gradi posebno na Solitudu-predio mala Afrika  te da je ono malo brdo gotovo nestalo radi gradnje zgrada i kuća! Kako se ovako nešto moglo dozvoliti,pitamo se??
Iako je bio Dušni dan, bageri su naveliko radili na dijelu obale između Hotela Neptun i Hotela President, čistili su teren od svježe posječenih mediteranskih stabala masline, česvine, lemprike,planike i mrča . Bila je to vrlo vrlo tužna slika !
Dijelimo ogorčenost naših sugrađana pitajući se do kada ćemo trpjeti ovakvu bezdušnu devastaciju našega Grada i njegove  zaštićene obale?.Pa mi smo u EU!!!Tako se ne radi više!!

Ako se ovako nastavi B. Kuk i Lapad će ostati bez svog prepoznatljivog zelenila po kojem je oduvijek bio poznat!Zašto su naše gradske vlasti sve ovo dozvolile? Molimo gore pomenute  državne institucije da odmah reagiraju i očituju se!

Nažalost ovo nije jedina devastacija  zelenih oaza radi gradnje u našem Gradu ima ih još najnovija je u Sv. Jakovu, zatim  na šetnici iza Orsana u Lapadu   i u Gružu pored Tupova naselja, o čemu ćemo vas uskoro izvjestiti! Ovim putem pozivamo sve ekološke udruge Grada te naše dubrovačke europarlamentarce da nam se priključe u očuvanje preostalih zelenih oaza našega Grada i njegove predivne  zaštićene obale , Grada koji je ovih dana dobio niz priznanja i proglašen šampionom turizma!!', zaključuje se u priopćenju.

Pročitajte još

Roko Tolić jedan od kandidata za direktora aerodroma Crne Gore

Dulist

SVEČANI PROGRAM Hrvatski liječnički zbor obilježava 150 godina

Dulist

OD SRIJEDE NA KIOSCIMA Čeka vas novi broj DuLista!

Dulist