Županija

Tko će sve dobiti potpore u poljoprivredi i ruralnom razvoju?

Ministarstvo poljoprivrede, u suglasnosti s Europskom komisijom, odobrilo je Program potpora male vrijednosti u poljoprivredi i ruralnom razvoju Dubrovačko-neretvanske županije za razdoblje 2016.-2020.

Sukladno datom pozitivnom mišljenju Ministarstva poljoprivrede na nacrt županijskog programa, godišnje se za male potpore u poljoprivredi planira utrošiti oko 800 tisuća kuna.

Potpore će se davati, između ostalog, za male kapitalne investicije u poljoprivredi, podizanje trajnih nasada, subvencije po danim kreditima, stočarstvo, promidžbu i prodaju županijskih poljoprivrednih proizvoda, stvaranje prepoznatljivih proizvoda, poticanje rada zadruga i udruga, te zaštitu biološke i krajobrazne raznolikosti.
Ulaskom Republike Hrvatske u Europsku uniju, naša poljoprivreda postala je dio Zajedničke poljoprivredne politike Europske unije.

Prema nadležnim EU uredbama, korisnici programa će u trogodišnjem razdoblju moći ostvariti maksimalan iznos malih potpora u protuvrijednosti od 15.000 eura.

Na temelju odobrenog Programa, Dubrovačko-neretvanska županija namjerava u ožujku objaviti javni poziv za dodjelu potpore. Prijavni obrasci će biti dostupni na internetskim stranicama županije, a prijave na natječaj u 2016. godini se planiraju primati do kraja studenog, odnosno do utroška sredstava.

Pročitajte još

FINANCIRAN I IZ EU SREDSTAVA Radovi na Vatrogasnom domu na Grudi počinju u travnju

Dulist

Prijedlog o donošenju Plana gospodarenja otpadom Župe dubrovačke upućen na Općinsko vijeće

Dulist

U Metkoviću potpisan ugovor za projekt gospodarenja otpadom vrijedan 1,8 milijuna kuna

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija