Zanimljivosti

Tibor i Sančo najavili novi koncert i komentirali iznenadni razlaz Silentea: ‘Nekad ne možeš sve sam’

nova silente 1

Braća Tibor i Sanin Karamehmedović (Sančo) iz Silentea su u razgovoru za 24sata komentirali iznenadni razlaz koji je rastužio njihove obožavatelje, a uz to su najavili i novi koncert na Šalati u Zagrebu, 29. lipnja gdje će izvesti sve svoje dosadašnje uspješnice.

– Ova grupa je cjeloživotni projekt koji je počeo zbog neke potrebe, želje i ljubavi da zajedno radimo autorsku glazbu – dodao je Sančo koji navodi da je ovih deset godina zaista prošlo uspješno te da su ‘Tercom na tišinu’ odlično ušli na hrvatsku glazbenu scenu. Dogodile su se male promjene u sastavu grupe, a braća su iskazala zahvalnost na svoj podršci svojih obožavatelja.

– Što god mi napravimo, dobro ili loše, naši fanovi navijaju za nas i mi to osjećamo, tu bliskost između nas i njih. Drago mi je da ih je sve više jer gdje god dođemo, koncert bude odličan – rekao je Sančo, a prisjetili su se i početaka grupe koja je započela 2006. godine kao i uspjeha koji je u grupi donijela pjesma ‘Terca na tišinu’.

– Ne bih rekao da smo se imalo promijenili, meni je tih deset godina od ‘Terce na tišinu’ prošlo brzo. Ne osjećam nikakvu promjenu u toj osnovi grupe. Nadam se da će tako i ostati i ne bih volio da se to promijeni – objasnio je Sančo. U nastavku su najavili i koncert na Šalati u Zagrebu.

– Nema uopće rasprave da će ovo biti najbolji koncert Silentea, to je sto posto sigurno. Ne znam koliko mi loši moramo biti da to opet ne bude najbolji koncert – otkriva Sanin.

– Ovo će biti naš najduži koncert, masu pjesama koje do sada uopće nismo svirali. Dakle, proći ćemo kroz sve albume, imamo najbolju produkciju. Imamo tu mogućnost da smo na Šalati gdje je stage ogroman i gdje je rasvjeta bolja nego inače. To se baš ne može prenijeti na druge koncerte – dodaje Sančo koji tvrdi ako je netko imao do sada nedoumice na koji koncert grupe treba doći, da treba doći na Šalatu.

Nakon uspjeha ‘Terce na tišinu’ i drugih pjesama, brojnih koncerata, članovi grupe šokirali su objavom o raspadu grupe 2016. godine. Brojni obožavatelji bili su neutješni s tom viješću, a obradovalo ih je ponovno okupljanje nakon više od godinu dana pauze.

– Ne bih išao istim putem, probao bih naći nekakav drugi način da riješim svoju viziju sebe i kako da svojim najbližim ljudima ipak kažem kako se osjećam iznutra, a ne da se kompletno zatvorim i pokušavam naći ono što je u meni najvrednije – objasnio je Tibor.

– Nekad ne možeš sve sam, nekad neke osjećaje ne možeš dokučiti sam, nekad ti treba bliska osoba da te razumije i treba pustiti ljude unutra, a to je teško – dodao je.

Tvrdi kako je tada mislio da je najbolji način da se prestane baviti glazbom i hodati tim putem, ali dodaje da je iz ove perspektive to bila kriva odluka, no jedina moguća tada.

Godina i pol pauze dosta im je pomogla u stvaranju vizije kako bend treba raditi, a puno stvari osim na poslovnom, doživjeli su i na privatnom planu. Tibor je ponosan na sve odluke koje je grupa donijela, neovisno gdje su ih vodile.

Ostatak razgovora možete pronaći ovdje.

Pročitajte još

NA DANAŠNJI DAN 1905. Na Dubcu rođen začetnik moderne ekološke misli Tomislav Macan

Dulist

IPAK MOGUĆE GREŠKE U MJERENJU? I stručnjaci iznenađeni naglim padom temperature mora

Dulist

KUĆA BUKOVAC Još jedna Art&Wine radionica

Dulist