Sport

Telesmanić, Joković, judaši i vaterpolisti

sportasi347

Zajednica športa DNŽ danas je u Kneževom dvoru proglasila najuspješnije sportaše Dubrovačko-neretvanske županije u 2011.

Najuspješnija športašica je judašica Anđela Telesmanić, seniorska prvakinja Hrvatske u ketegoriji +78, najuspješniji sportaš je vaterpolist Maro Joković, a najbolja ekipa JK Dubrovnik 1996., dok je najbolja momčad VK Jug Croatia osiguranje.

U kategoriji najuspješnijeg županijskog športskog saveza izabran je Jedriličarski savez Dubrovačko-neretvanske županije, dok je najbolji trener Elvis Fatović.

Najuspješnija ženska športska nada je tenisačica Marijana Vlahinić, prvakinja Hrvatske do 16 godina, muška športska nada je Toni Šegedin, juniorski prvak Hrvatske u taekwondou u kategoriji do 63 kg.

Ove godine, po prvi puta, dodijeljena je i jedna nagrada za životno djelo i to Zdravku Vučičeviću iz Metkovića te nagrada za iznimno športsko dostignuće Sretenu Radoviću iz Dubrovnika.

Zdravko Vučićević jedan je od utemeljitelja muškog rukometa u Metkoviću, 1963. osnovao je Rukometni klub Mehanika, 1971. pokreće školu rukometa pri kluvu, a uz ostalo pridonio je svojim trudom da se izgradi i Gradska športska dvorana u Metkoviću.

Sreten Radović, koji je nakon plivanja, aktivno trenirao košarku, a nakon toga je započeo sudačku karijeru. Postao je ponajbolji hrvatski sudac, a potom i međunarodni sudac, sudeći na niz međunarodnih službenih natjecanja postao je ponajbolji sudac u Europi. Priznanje mu je stiglo 2011. dok je sudio završnu utakmicu prvenstva Europe u košarci u Litvi. 

Pročitajte još

Dubrovčanin Vicko Ševelj potpisao za škotski Dundee United

Dulist

TJEDNI BRIDŽ TURNIR Najbolji su Mario Majstorović i Frano Mozara

Dulist

EURO 2024. Kako Hrvatska može dalje?

Dulist