Zanimljivosti

Teatrin darovao dva aspiratora Pedijatriji

Teatrin darovao dva aspiratora Pedijatriji

Glumci kazališta Teatrin Dubrovnik predali su danas osoblju Dječjeg odjela Opće bolnice Dubrovnik dva prijenosna aspiratora.

Glumac Ivica Barišić kazao je kako su svi sudionici u predstavi dali sve od sebe kako bi humanitarna akcija bila izvedena što bolje.
– Poklanjamo vam ove aparate od srca za djecu, a dabogda se nikada ne upotrijebili – kazao je Barišić.

Glumica Mima Brautović rekla je kako bi ovakvih akcija u današnja vremena trebalo biti više.
– Ja se lijepo osijećam kad s bilo čime pomognem, a nadasven kad je riječ o djeci koja su naša budućnost. Jako mi je drago da sam u ove svrhe odigrala predstavu. Ako bude nova predstava opet ćemo se ovdje sresti – kazala je Brautović.

Glumac Edi Jertec istaknuo je kako Teatrin neće stati na ovome, već namjeravaju pokloniti Dječjem odjelu predstavu i „provati ih u njihovim tešjim danima barem malo razveseliti“.

Šefica Dječjeg odjela mr.sc. Marija Radonić zahvalila se glumcima na daru, ali i ideji.
– Kontinuitet doniranja Dječjeg odjela traje neprekidno već deset godina. Riječ je o dva prijenosna aspiratora, koji pomažu svoj djeci s problemom disanja koja teško animiraju sekret iz dišnih puteva. Ali ne samo kod bolesti dišnih puteva, već i kod traume glave i drugim stanjima u kojima je to potrebno.

Aspiratori se koriste, kaže Radonić, kada djeca nisu uz krevet, već trebaju ići na dijagnostičke preglede, posebno prilikom prijevoza u teškom stanju.

– Ovo nam je velika pomoć jer je ovo neophodan aparat. Posebno je lijepo što su dva, jer nitko ne voli situaciju da se jedan pokvari a nemate zamjenu – istaknula je Radonić.

Pročitajte još

ODNOSI S JAVNOŠĆU U ONLINE OKRUŽENJU Nastupno predavanje Romane John

Dulist

STON ĆE ‘GLUMITI’ DUBROVNIK Snima se dokumentarno-igrani film ‘Kralj Tvrtko’

Dulist

VENECIJA POČELA NAPLAĆIVATI ULAZ U GRAD Mnogi nezadovoljni: ‘Pretvaraju nas u tematski park’

Dulist