Sport

Tea Faber prvakinja Hrvatske u jednosatnom trčanju!

Prvo prvenstvo Hrvatske u jednosatnom trčanju održano je protekle subote na stadionu Mladosti u Zagrebu u organizaciji AK Agram. Iako vrijeme nije bilo naklonjeno natjecateljima bilo je to zanimljvo natjecanje kako u pojedinačnoj tako i u ekipnoj konkurenciji.

Prvi naslov prvaka Hrvatske u ovoj disciplini u muškoj konkurenciji osvojio je Dorian Miškulin koji je za 1 sat pretrčao 19.139 m. To je ujedno novi hrvatski rekord što je 790 m više od dosadašnjeg rekorda starog gotovo 60 godina. Drugo mjesto kod seniora osvojio je Petar Bratulić s pretrčanih 18.869 m, a treći je bio Ivan Dračar sa pretrčanih 18.636 m. Kod seniorki prvi naslov prvakinje Hrvatske u ovoj disciplini osvojila je Tea Faber koja ja za 1 sat pretrčala 15.944 m. Druga je bila Lucija Kopić s pretrčanih 15.463 m dok je treća bila Ljiljana Ćulibrk s pretrčanih 15.392 m.

Prvo mjesto u ekipnoj konkurenciji kod seniora osvojio je AK Svetice (Dorian Miškulin, Nikola Mikulić i Danijel Kožar) s ukupno pretrčanih 53.233 m. Drugo mjesto pripalo je HAAK Mladost (Ivan Dračar, Adrian Žgaljić i Luka Dumančić) s ukupno 51.212 m, a treće mjesto je pripalo AK Varaždin (Andrej Hladnik, Zoran Križanić i Marko Martinčić) s ukupno 50.717 m. U ženskoj konkurenciji prvo mjesto osvojio je AK Agram (Ljiljana Ćulibrk, Viva Kovač i Hana Malović) s ukupno pretrčanih 45.427 m. Drugo mjesto pripalo je AK Fit (Lucija Kopić, Marta Grubić i Dora Mlinarić) s ukupno 43.506 m dok je teći bio AK Dubrovnik (Tea Faber, Helena Gleđa i Maja Perišić) s ukupno 43.119 m. Atletski Klub Dubrovnik čestita svim atletičarima seniorima na ostvarenim rezultatima kao i treneru seniora Anti Živkoviću.

Foto: Facebook/Atletski klub Dubrovnik

Pročitajte još

TRKAČKI SPEKTAKL! Leo i Lukrecija najbrže istrčali utrku Pelješkim mostom

Dulist

ŠAHOVSKI TURNIR Perak, Grgičević i Jančić kvalificirali se za završnicu Igara mladih

Dulist

SALONA OPEN Osam medalja za župske judoke

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija