Sport

Tea Faber prvakinja Hrvatske u jednosatnom trčanju!

Prvo prvenstvo Hrvatske u jednosatnom trčanju održano je protekle subote na stadionu Mladosti u Zagrebu u organizaciji AK Agram. Iako vrijeme nije bilo naklonjeno natjecateljima bilo je to zanimljvo natjecanje kako u pojedinačnoj tako i u ekipnoj konkurenciji.

Prvi naslov prvaka Hrvatske u ovoj disciplini u muškoj konkurenciji osvojio je Dorian Miškulin koji je za 1 sat pretrčao 19.139 m. To je ujedno novi hrvatski rekord što je 790 m više od dosadašnjeg rekorda starog gotovo 60 godina. Drugo mjesto kod seniora osvojio je Petar Bratulić s pretrčanih 18.869 m, a treći je bio Ivan Dračar sa pretrčanih 18.636 m. Kod seniorki prvi naslov prvakinje Hrvatske u ovoj disciplini osvojila je Tea Faber koja ja za 1 sat pretrčala 15.944 m. Druga je bila Lucija Kopić s pretrčanih 15.463 m dok je treća bila Ljiljana Ćulibrk s pretrčanih 15.392 m.

Prvo mjesto u ekipnoj konkurenciji kod seniora osvojio je AK Svetice (Dorian Miškulin, Nikola Mikulić i Danijel Kožar) s ukupno pretrčanih 53.233 m. Drugo mjesto pripalo je HAAK Mladost (Ivan Dračar, Adrian Žgaljić i Luka Dumančić) s ukupno 51.212 m, a treće mjesto je pripalo AK Varaždin (Andrej Hladnik, Zoran Križanić i Marko Martinčić) s ukupno 50.717 m. U ženskoj konkurenciji prvo mjesto osvojio je AK Agram (Ljiljana Ćulibrk, Viva Kovač i Hana Malović) s ukupno pretrčanih 45.427 m. Drugo mjesto pripalo je AK Fit (Lucija Kopić, Marta Grubić i Dora Mlinarić) s ukupno 43.506 m dok je teći bio AK Dubrovnik (Tea Faber, Helena Gleđa i Maja Perišić) s ukupno 43.119 m. Atletski Klub Dubrovnik čestita svim atletičarima seniorima na ostvarenim rezultatima kao i treneru seniora Anti Živkoviću.

Foto: Facebook/Atletski klub Dubrovnik

Pročitajte još

RAPSODIJA U POLJUDU Fantastična izvedba Jugaša

Dulist

[VIDEO/FOTOGALERIJA] Rukometni spektakl u ‘režiji’ RK Ardiaei

Dulist

PRAZNIK RUKOMETA U PETAK NA MLJEKARI Župski ratnici: Dignimo kantu zajedno!

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija