Kultura

Predavanje ‘Trg kao dijagram dijaloga i identiteta grada’ u Studentskom domu

Predavanje 'Trg kao dijagram dijaloga i identiteta grada' u Studentskom domu

Hrvatska komora arhitekata – Područni odbor Dubrovnik, Društvo arhitekata Dubrovnika i Studentski centar Sveučilišta u Dubrovnika organiziraju 3. predavanje u ciklusu ‘Grad kao mjera’ pod nazivom ‘Trg kao dijagram dijaloga i identiteta grada’. Predavač je doc. art. dr. sc. Ivana Tutek, dipl. ing. arh., a predavanje će se održati u ponedjeljak, 22. svibnja u 18 sati u maloj dvorani Studentskog centra u Dubrovniku, Marka Marojice 2b.

Predavanje tematizira javni prostor grada kao mjesto dijaloga i identiteta zajednice: u prvom dijelu kroz prikaz dva aktualna projekta Ateliera Minerva te zaključno u osvrtu na dubrovački prostor.

Stvaranje javnog prostora u gradu predstavljeno je kao dinamički proces u svim fazama razvoja kroz prikaz brojnih umjetničkih i tehničkih suradnji ostvarenih tijekom projektiranja, dijagrami koncepta, nacrti, dizajnerske suradnje i izvedbe, transparentni kolaži procesa izvedbe, prikazi tehničkih suradnji i realizacije te naknadnih performansi urbanog prostora i dogradnja urbanog identiteta kroz grafički dizajn i literaturu, izložbe, umjetničke performanse i poeziju. Prisutno je brisanje granica između različitih domena umjetnosti – trg postaje dijagram između prošlosti i budućnosti, apstrakcije i stvarnosti, života i umjetnosti.

Arhitektica dr.sc. Ivana Tutek rođena 1969. godine, docentica je na Arhitektonskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu, Kabinetu za crtanje i plastično oblikovanje. Radi u nastavi te surađuje na arhitektonsko-urbanističkim projektima i znanstveno-stručnim studijama, izložbama, radionicama i publikacijama. Od 2005. godine vodi Atelier Minerva. Bavi se istraživanjem i projektiranjem kompozicijskih dijagrama i javnih prostora grada. Koautorica je mnogih nagrađivanih projekata koji su objavljeni u domaćoj i međunarodnoj stručnoj literaturi.

Predavanje 'Trg kao dijagram dijaloga i identiteta grada' u Studentskom domu

Foto: Hrvatska komora arhitekata – Područni odbor Dubrovnik

Pročitajte još

[FOTO] ZASLUŽENA CEREMONIJA Predstavljena knjiga o herojima bez puške – hrabrim ljudima iz Crvenog križa

Nora Di Leo

[FOTO] SUPETART – ‘HOMAGE TO DUBROVNIK’ Romana Milutin Fabris: Nema usporavanja u mojim godinama

Dulist

RADOVI MALENIH KREATIVACA Motivi najvećeg hrvatskog komediografa u Domu Marina Držića

Dulist