Sport

TALIJANSKI MEDIJI Ne možemo se usporediti s dubrovačkim navijačima!

Liga prvaka: Jug - Recco

Nakon što su pobijedili u talijanskom prvenstvu sastav iz Firenze, vaterpolisti PRO Recca u potpunosti se okreću subotnjem dvoboju s Jugom koji se igra u 21 sat i kojega će izravno prenositi DUTV. No, ne muči ih televizija, niti medijski pritisak, stoji na službenim stranicama Juga, na kojima se prenosi i novinski napis o dubrovačkim navijačima, studentima koji će bodriti Jug.
‘Momčad iz Dubrovnika dolazi u pratnji dva autobusa navijača. Više od 100 gostujućih navijača koje uglavnom čine dubrovački studenti u Zagrebu navijat će za goste, kažu službene stranice PRO Recca. Za najavu utakmice odabrali su dopredsjednika kluba Eralda Pizza, za kojega kažu da je doživio bezbroj ovako važnih utakmica.

– Riječ je o odlučujućoj utakmici koja će odrediti našu sezonu. Bit će teško, očekujem bitku, nešto slično onome u Dubrovniku. Ta utakmica je mogla završiti i neriješenim rezultatom – tvrdi Pizzo, dodavši kako je Recco trenutno u boljoj formi od onoga što smo imali priliku gledati u Gružu.

– Ako smo na kraju siječnja bili na 50 – 60 posto svojih mogućnosti, sada smo na 80. Kod igrača vidim veliki trud i to ne samo s fizičkog, nego i psihološkog aspekta. Svi dobro znaju da je riječ o utakmici koju moramo pobijediti pod svaku cijenu. Uvjeren sam da ćemo u tome i uspjeti.

Autor teksta se pita može li atmosfera na tribinama utjecati na rezultat. Navodi kako je bazen u Gružu bio pun dubrovačkih navijača, dok će tribine u Soriju (gdje se igra utakmica op. a.) biti raspodjeljene.

– Ne vjerujem da će publika odlučiti. Mi možemo računati na naše navijače iz Recca koji iskreno navijaju za klub i nadati se da će nas ostali ljubitelji vaterpola iz Ligurije podržati. No ne možemo se uspoređivati s navijanjem kakvoga su u stanju stvoriti navijači Juga. Ono što oni naprave u Hrvatskoj je fantastično navijanje. Naravno da su dobrodošli, ali mi se uzdamo u svoje navijače. Nažalost, pravu atmosferu ćemo imati kad se vratimo u Recco na naš stari bazen.

Zanimljivo, vrata za utakmicu PRO Recco – Jug su otvorena. Ulaznice se ne naplaćuju. I to nešto govori…

Pročitajte još

KUP JADRANA U JUDU JK Dubrovnik osvojio četiri medalje

Dulist

TJEDNI BRIDŽ TURNIR Najbolji su Andrija Martić i Joško Đilović

Dulist

[FOTO] FINALE ZA PRVAKA Košarkašice Raguse izjednačile rezultat s Trešnjevkom

Dulist