Sport

ŠOK ZA PRIMORJE Sandro Sukno dobio mononukleozu!

Sandro Sukno

Dok će večeras u mađarskom Egeru njegovi klupski suigrači pokušati doći do nova tri boda, gotovo ključna u pokušaju proboja na Final 6 vaterpolske Lige prvaka, najbolji igrač riječkog Primorja EB, ali i puno šire – hrvatske reprezentacije, pa i svijeta, mora strogo mirovati.

Zbog povišene temperature i slabosti Sandro Sukno nije ni otputovao u Mađarsku, a jučerašnje vijesti iz Rijeke nisu ubile dobre. Štoviše, kako smo prvotno doznali, utvrđena mu je mononukleoza! Bolest koja za sobom povlači mirovanje, a ovisno o vrsti, oporavak može trajati kratko, ali može potrajati znatno duže. I do pola godine, piše jutarnji.hr

– Ono što je nakon pretraga utvrđeno je da je buknuo virus koji potiče mononukleozu – jučer nam je iz Rijeke javio Sandro Sukno.

– Nije još sto posto sigurno, ali 90% jest. Čuo sam se i s dr. Labarom. Određen mi je odmor uz stalnu kontrolu krvi. No, nema potrebe za lijekovima i antibioticima, to je važno i mislim dobro.

Koliko nam je znano, Sukno je po svemu sudeći zarazio tijekom prošlomjesečnog boravka reprezentacije u Australiji. Gotovo bismo rekli, kobne pripreme u Perthu, pridodamo li Suknovoj nevolji i pogoršanje ozljede Andre Bušlje. Doktor Boris Labar, po užoj specijalnosti hematolog svjetskog glasa, višegodišnji je predsjednik Zdravstvenog odbora Hrvatskog vaterpolskog saveza te shodno tomu povezan sa svim slučajevima ozljeda ili bolesti hrvatskih vaterpolista. Doktor Labar je jučer boravio u Dubrovniku i odmah na prvu izustio.

– Bez brige! Bit će dobro, sve će biti dobro! Bit će u redu!

Sjajno je odašiljanje pozitivne energije i u tom se kontekstu tomu i pridružujemo, ali ipak nas zanima malo više i detaljnije. Ima li Sukno mononukleozu i kakvo je njegovo točno stanje?

– Bit će dobro! Sandro ima produženu infekciju. Još se čekaju nalazi. Međutim, ja sam jako, jako zadovoljan kako se sve odvija.

Pročitajte još

KUP JADRANA U JUDU JK Dubrovnik osvojio četiri medalje

Dulist

TJEDNI BRIDŽ TURNIR Najbolji su Andrija Martić i Joško Đilović

Dulist

[FOTO] FINALE ZA PRVAKA Košarkašice Raguse izjednačile rezultat s Trešnjevkom

Dulist