Grad

TAKSISTI PORUČILI ‘Mi smo bili u pravu, evo dopisa Ministarstva’!

Božo Miletić, v.d. udruženja taksista

Božo Miletić, v. d. predsjednika Udruženja obrtnika autotaksi prijevoznika Dubrovnik, uputio je danas medijima dopis Ministarstva, pomorstva, prometa i infrastrukture.

Prema Miletiću, dopis jasno kaže kako izmjene i nadopune gradske Odluke o autotaksi prijevozu u cestovnom prometu nisu u skladu sa pozitivnim zakonskim propisima RH.

– Ministarstvo pomorstva, prometa i infrastrukture odnosno Uprava cestovnog i željezničkog prometa u svom dopisu od 14. siječnja 2015. godine ukazuju na ono što Udruženje obrtnika autotaksi prijevoznika Dubrovnik ističe, a to je nezakonitost Odluke o izmjenama i dopunama Odluke o autotaksi prijevozu u cestovnom prometu Grada Dubrovnika. U skladu sa Zakonom o lokalnoj i pod (regionalnoj) samoupravi, apeliram na Ured državne uprave u Dubrovačko – neretvanskoj županiji, kao i na budućeg Povjerenika za Grad Dubrovnik kako bi poduzeli sve zakonske radnje i izuzeli od primjene sporne točke Odluke o autotaksi prijevozu u cestovnom prometu, te se nadam kako će se priča o autotaksi prijevozu okončati do novog sastava Gradskog Vijeća koje će navedenu Odluku uskladiti sa Zakonima RH – navodi Miletić.

Također je napomenuo kako su autotaksi prijevoznici Grada Dubrovnika od 1. siječnja 2015. godine  bili dužni početi primjenjivati novu, izmijenjenu i nadopunjenu Odluku o autotaksi prijevozu u cestovnom prometu koja se odnosi na način odIjevanja autotaksi vozača od 1.svibnja do 1.studenog a to je bijela polo majica ili bijela košulja,  ‘drugu tarifu’ i  uređaj za elektroničko povezivanje autotaksi vozila.

– Kako su i sami vijećnici prilikom izglasavanja ove odluke dvojili o mogućnosti njezine provedbe u praksi uz poštivanje svih pozitivnih zakonskih propisa, već tada je utvrđeno da će je biti nemoguće primjenjivati u praksi bez dodatnih korekcija – navodi Miletić i dodaje kako su u želji da Odluku počnu primjenjivati u propisanom roku,  autotaksi prijevoznici Grada Dubrovnika, tražili na zadnjoj sjednici Gradskog vijeća od gradonačelnika i  vijećnika pojašnjenje Odluke i upute za njezino provođenje, no to je izostalo uslijed raspuštanja GV zbog neizglasavanja proračuna.

– U nadi da će se novo Gradsko vijeće, u kojem vidimo partnera s kojim moramo zajednički  kreirati sve buduće odluke u interesu što kvalitetnije i na zakonu utemeljene usluge što prije konstituirati, želeći i dalje ostati korektni prema sugrađanima, do donošenja nove Odluke o autotaksi prijevozu u cestovnom prometu, kako smo ranije najavili, osigurat ćemo sljedeće pogodnosti prilikom korištenja naših usluga

– Do 1. travnja 2015. godine Udruženje obrtnika autotaksi prijevoznika odobrava popust u visini od 20 posto svim korinicima autotaksi usluga, osim u noćnim satima od 22 sata do 06 sati u jutro, kao i nedjeljom, blagdanom i drugim danima koji su zakonom određeni kao neradni kada je cijena starta 27 kuna i svakog kilometra 9 kuna. Svim invalidima s invalidskim kolicima i trudnicama u visokom stupnju trudnoće, vožnje su besplatne – kaže Miletić.

Pročitajte još

Otvaranje ponuda za dodjelu dozvola na pomorskom dobru nastavlja se idući tjedan

Dulist

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

Dulist

[FOTO] ‘HRVATSKA SLOBODA NIJE DOŠLA PREKO NOĆI’ 33. obljetnica osnutka Specijalne jedinice policije Grof

Dulist