Grad

TAKSI PRIJEVOZ Evo što su iz Grada odgovorili na mišljenje Ministarstva!

TAKSI PRIJEVOZ Evo što su iz Grada odgovorili na mišljenje Ministarstva!

Iz Grada Dubrovnika očitovali su se na mišljenje Ministarstva pomorstva, prometa i infrastrukture o autotaksi prijevozu u gradu Dubrovniku.

Podsjetimo, Ministarstvo je Odluku o izmjenama i dopunama Odluke o autotaksi prijevozu u cestovnom prometu Grada Dubrovnika ocijenilo nezakonitom. Očitovanje prenosimo u cijelosti:

„Grad Dubrovnik poštivat će sve odluke koje predmetno ili nadležna Ministarstva donesu, ali će i dalje unutar zakonskog okvira ustrajati na iznalaženju načina, koji će ujedno taksistima omogućiti neometano poslovanje, višu razinu usluge, ali i povoljnije cijene za građane Grada Dubrovnika. Smatramo da briga za svoje građane, a kako je nažalost ocijenilo Ministarstvo o odredbi koja se odnosi na ‘tarifu 2’, nije diskriminirajuća prema nikome drugome.

Podsjećamo da su Grad Dubrovnik i gradonačelnik Andro Vlahušić posljednjih šest godina uložili znatne napore u cilju unapređenja autotaksi prijevoza u Dubrovniku. Dokaz tome je što su dubrovački autotaksi prijevoznici po kvaliteti usluge, ali i svojoj ljubaznosti prepoznati od strane posjetitelja, o čemu svjedoče i brojne medijske objave poput priznanja TripAdvisora. Pomaci su učinjeni, ali prostora za napredak još ima.

U procesu unapređenja ove, u Dubrovniku iz više razloga iznimno važne, djelatnosti vodili smo se s nekoliko postavki. Uz podizanje razine usluge stvoreni su uvjeti za kvalitetan život dvije stotine autotaksi prijevoznika i njihovih obitelji. Uvedene su brojne poticajne mjere. Propisana je relativno visoka cijena usluge, uređena su taksi stajališta, a godišnja koncesija smanjena je sa 10.000 na 7.000 kuna.

Drugi cilj koji želimo postići i od kojega nećemo odustati jest omogućiti Dubrovčanima korištenje povoljnije tarife, primjerice u razini cijene koju plaćaju građani Zagreba. Stanovnici Dubrovnika nažalost rijetko koriste taksi usluge, no potrebno je pronaći načine kako ovaj cilj ostvariti.

Uz sve ostale pogodnosti koje građani Dubrovnika već koriste u javnom prijevozu, besplatnih ulaznica za muzeje, te povoljnijih ulaznica za kulturna i sportska događanja, a koje će se dodatno definirati projektom građanske kartice, ni autotaksi usluge ne smiju biti izostavljene iz ovog paketa.

Grad Dubrovnik“

Pročitajte još

Dva nova kombija u Libertasu

Dulist

[PODCAST ‘S BARBAROM’] Andro Vidak na Orsuli je ostavio četiri apartmana! Ima nove velike planove za taj gradski park!

Barbara Đurasović

UŽIVO OD 10 SATI Pratite otvaranje ponuda za dodjelu dozvola na pomorskom dobru

Dulist