GradPolitika

FOTOGALERIJA Ivan Vilibor Sinčić: Ne znamo s kime ćemo koalirati u Dubrovniku, ali s ovim strankama nećemo!

FOTOGALERIJA Ivan Vilibor Sinčić: Ne znamo s kime ćemo koalirati u Dubrovniku, ali s ovim strankama nećemo!

Guverneru HNB-a Borisu Vujčiću ‘kuća gori’, a njega i dalje nije briga, rekao je u nedjelju u Dubrovniku aktivist Živog zida i bivši predsjednički kandidat Ivan Vilibor Sinčić odgovarajući na novinarski upit o navodnom odlasku guvernera u Austriju na skijanje u jeku krize sa švicarskim frankom.

Komentirajući aktualnu situaciju oko ‘divljanja’ tečaja švicarskog franka, Sinčić je ustvrdio kako Hrvatska u prvom redu pati jer nema monetarnu suverenost.
”Jedina prava rješenja za građane su ukidanje valutne klauzule, pretvaranje kredita u kunske sa tečajem na dan uzimanja kredita i povratak preplaćenog novca, a radi se od oko 8-9 milijardi kuna”, rekao je Sinčić koji se odgovarajući na novinarski upit osvrnuo i na medijske navode kako je u jeku krize sa frankom guverner HNB-a Boris Vujčić otišao u Austriju na skijanje.
”On ima plaću valjda 50 tisuća kuna , a stavljen je na to mjesto, isto kao i bivši guverner, da održava status quo, u kojem je centralna banka mjenjačnica, a tečaj kune se ne mijenja već 20 godina. Dok kuća gori njega i dalje nije briga”, rekao je Sinčić te dodao kako i Vujčić, kao i bivši guverneri, ali i aktualni ministar financija Boris Lalovac znaju gdje je problem, ali se ne usude ništa napraviti.
Sinčić je u nedjelju u Dubrovniku boravio kako bi dao potporu lokalnoj podružnici njihove stranke, te istaknuo kako je glavni cilj njihove organizacije na sljedećim parlamentarnim izborima ući u Sabor.
”Na putu do toga čekaju nas izbori za mjesne odbore u mnogim gradovima, a ondje gdje je pao proračun i lokalni izbori. Jedan od takvih gradova je i Dubrovnik gdje imamo namjeru izaći na izbore. Imamo u planu osnovati podružnicu, sastaviti listu, napraviti kampanju koja će riješiti lokalne probleme i koja će posredno ka parlamentarnim izborima rješavati one probleme koji se samo na razini države mogu riješiti”, rekao je Ivan Vilibor Sinčić.
Aktivist Živog zida je ustvrdio i kako ta stranka dobije dnevno oko 100 novih pristupnica, te kako u Dubrovniku imaju 50-ak članova, te naglasio kako još uvijek ne zna kako će nastupiti na dubrovačkim izborima koji će se održati u veljači ili ožujku. Ipak, već sad je poznato s kime neće koalirati.
”Sa HDZ-om i SDP-om je koalicija nemoguća jer su te stranke kompromitirane i kontaminirane i s njima je suradnja nemoguća i na lokalnoj i nacionalnoj razini”, zaključio je Sinčić.

Pročitajte još

Dva nova kombija u Libertasu

Dulist

UHIĆEN BIVŠI POMOĆNIK NINE OBULJEN Davor Trupković prihvatio mito od 39 tisuća eura i Apple Watch

Dulist

[PODCAST ‘S BARBAROM’] Andro Vidak na Orsuli je ostavio četiri apartmana! Ima nove velike planove za taj gradski park!

Barbara Đurasović