Grad

SVEUČILIŠTE U DUBROVNIKU Priča o europskim izborima na kampusu

sveuciliste kampus12

Europski parlament u svim državama članicama provodi institucionalnu kampanju #IskoristiSvojGlas, ususret izborima za isti koji će se kod nas održati 9. lipnja ove godine. Dio kampanje, odnosno priča o izborima će doći i na kampus Sveučilišta u Dubrovniku u ponedjeljak, 6. svibnja, u 10 sati. Naime, navedenom kampanjom imaju za cilj potaknuti građane s pravom glasa da sudjeluju na izborima i tako pomognu odrediti smjer kojim će Europska unija ići idućih pet godina.

– Najvažnija odrednica institucionalne i nestranačke kampanje je da se s dionicima i građanima izravno komunicira u svim dijelovima Hrvatske kako bi se predstavile aktivnosti i ključne poruke. Stoga Vas sa zadovoljstvom pozivamo da se pridružite predstavljanju kampanje, rada Ureda Europskog parlamenta u Hrvatskoj i mogućnostima stažiranja, koje će se održati u ponedjeljak, 6. svibnja, u 10 sati u kampusu Sveučilišta u Dubrovniku (Ulica branitelja Dubrovnika 41) – napisali su iz Sveučilišta u Dubrovniku.

Predstavnici Ureda Europskog parlamenta u Hrvatskoj sudionicima će predstaviti institucionalnu kampanju, pobliže ih upoznati s aktivnostima i projektima te otvoriti prostor za raspravu o tome kako bolje potaknuti građansku participaciju, s obzirom na to da zakoni i druge regulative koje se donose u Europskom parlamentu dotiču sve aspekte života – od poljoprivredne politike, politika prema mladima i kulture pa do razvoja svih europskih regija, energetske politike i migracija.

Dodaju kako time što više građanki i građana glasa, demokracija postaje snažnija i odluke koje se donose postaju legitimnije.

Pročitajte još

Franković poručio diplomantima RIT-a: ‘Budite blagi prema ljudima oko sebe pa će vam se tako i vratiti’

Dulist

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

Dulist

Zamjenica Tepšić na panelu ‘Studiraj i treniraj’

Dulist