Grad

GRAD DUBROVNIK DIO KEKS OBITELJI Platite režije bez naknade preko aplikacije

keks pay frankovic blazevic

Dubrovčani od danas, bez naknade, mogu platiti usluge Grada Dubrovnika te račune Vodovoda i Čistoće putem KEKS Pay aplikacije. Više o tome rekao je gradonačelnik Mato Franković na konferenciji za novinare.
-Zadovoljstvo mi je što je Grad Dubrovnik postao dio KEKS obitelji i što ćemo na takav način omogućiti našim sugrađanima lakše plaćanje komunalnih usluga na području Dubrovnika – rekao je te dodao kako ova aplikacija nije vezana za Erste banku, koja je nositelj projekta.
-Bez obzira jesu li naši sugrađani dio te banke ili neke druge, mogu koristiti ovu uslugu bez dodatnih troškova. Smatramo da ćemo s ovim povećati razinu pružene usluge svim našim sugrađanima, ali i biti dostupniji kroz ovaj online sustav – rekao je gradonačelnik te napomenuo kako se veliki broj gradova i općina pridružio projektu. Uz to, naglasio je kako mu je želja da se KEKS Pay obitelji pridruže i ostale tvrtke, prije svega Sanitat s PPK karticom kao i Libertas s mjesečnim i godišnjim pokazima.
Uslugu je predstavio Boris Blažević, voditelj iz KEKS Pay tima Erste banke. I on je naglasio kako je aplikacija u vlasništvu Erste banke, no koriste je klijenti svih banaka u Hrvatskoj, ali i ljudi u inozemstvu. Trenutno imaju više od 400 tisuća korisnika, a većina su zapravo klijenti drugih banaka.
-Po svim pokazateljima ova aplikacija je najomiljenija financijska aplikacija u Hrvatskoj te više od četiri godine imamo ocjenu 4,9. Najčešći komentar korisnika jest da je KEKS Pay tako jednostavan. Moj otac koji je u dubokoj poznoj dobi i ne voli nove digitalije, kad je instalirao KEKS Pay nije mogao vjerovati koliko je to jednostavno, kao da koristite WhatsApp – objasnio je te potom pokazao kako se aplikacija koristi, odnosno kako se putem nje plaćaju režije. Na ovaj način računi građanima više ne stižu na kužne adrese, već online čime pridonosimo i zaštiti okoliša.
-Cilj je da se što više rješavamo papira i da imamo što bolji ekološki otisak – rekao je Blažević te istaknuo kako 90 posto korisnika režije plaća do dospijeća budući da ih na to podsjećaju poruke aplikacije.

Pročitajte još

FRANKOVIĆEVA ČESTITKA JUDAŠIMA Vaše vitrine se pune odličjima, a naš ponos raste

Dulist

Nije Lovrijenac nego Lovrjenac! Nije ni ‘u Kneževom dvoru’, nego ‘u Kneževu dvoru’!

Dulist

PRIPREMNI RADOVI OVOG PONEDJELJKA Rampama i zaštitarima protiv ilegalaca na Pilama

Dulist