Peškafondo

Sve se zamutilo

Sve se zamutilo

Od svekolike najave dolazaka državnih dužnosnika, ovih i onih predsjednika, u Grad je na Festu sv. Vlaha stigao tek drugi ešalon političara.

Zločesti bi rekli, eto toliko i drže do Grada, i budimo iskreni, većim dijelom su u pravu! Milanović, Josipović, Čačić i ostala balica pokazali su, zapravo, koliko drže da našega Andra. I može se on tješit kako su otkazali dolazak zbog nevremena, ali činjenično stanje ga opovrgava. Zračna veza između Zagreba i Dubrovnika tih je dana nesmetano funkcionirala, što potvrđuje sumnju kako im je on zapravo zadnja rupa na sviralu. Ali neću mu stavljat sol na ranu.

Možda ljut zbog činjenice što su mu 'oni' okrenuli leđa ili što mu njegovi 'PR momčići' ne rade posao kako treba, sasvim su zaboravili na Vandorena. Ma znate onog Paula, ni manje ni više nego veleposlanika Europske unije zaduženog za Hrvatsku.

Nakon što je čovjek sletio u ZL Dubrovnik, dočekalo ga je neugodno iznenađenje. Nigdje poznate face, nigdje natpisa s njegovim imenom. Ma nije Vandoren očekivao da će ga Vlahušić glavom i bradom dočekati s limenom glazbom i crvenim tapitom, ali da nije mogao poslati službeni auto da ga preveze do Grada. E, to je pak veliki propust ilitiga gaf,  budući da je veleposlanik službeno pozvan na Festu sv. Vlaha i Dan Grada Dubrovnika. Nego, čovjek se snašao, izvukao sto kuna iz takujina i platio taksi. A kad objektivno sagledamo, taj Vandoren  je među inim Opačićkama, Dragovanima i Stazićima, ipak bio najjača faca koja se potrudila doći na Festu.

Pitam se hoće li i dogodine imati toliko entuzijazma, tim više, što ga je gradonačelnik ignorirao i na upriličenom koncertu Ensemble Alambra iz Rueil Malmaisona.

Nije taj imao vremena za Vandorena. Važnije mu je bilo družit se s Vlastom Pavić. Sjećate je se, to Vam je jedna od bivših gradonačelnica Zagreba, danas prijateljica ruskih biznismena. Valjda je Vlahušić vidio priliku da Vlasti prezentira sve svoje viseće projekte i virtualne tunele, a kad je biznis u pitanju tad sve ostalo može čekati. A koji će se projekti na obostrano zadovoljstvo izrodili iz višednevnog druženja s Vlastom, saznat ćemo sigurno u narednim tjednima. Neće dugo trebati da nas Andro 'oduševi' novim 'briljantnim' idejama, ulaganjima i projektima koje će završiti u malo više od godinu dana, koliko mu je ostalo do kraja mandata.

I tako zaokupljen raznoraznim poslovnim prijedlozima, zanemario je jednu 'sitnicu'! Snijeg. Ma nije u nas padao, naravno, ali zatrpao je ostatak Hrvatske pa je tako Grad umalo ostao bez goriva. I to što su cisterne u Grad stigle tek u ponedjeljak popodne to Vlahušića uopće nije uznemirilo. Ma zašto bi. To što nam se police u butigama poluprazne, jer se freška roba ne uspijeva probiti do nas. Neš' ti problema. Uostalom nije ga uzbudilo ni to što posljednjih dana nemamo pitke vode. Zamutila se k'o i vazda za obilnih kiša, kao da je to nešto čudno. Da je na Festu pozvao ministricu Holy, mogao ju je tratat s čašom vode s rubineta. Možda tada ne bi lupala silne nebuloze oko Omble, već bi poduzela nešto da Dubrovnik napokon i za kišnih dana ima bistru vodu, a ne blato. Ali to nisu problemi Vlahušića ni njegove Vlade. To su očito naši problemi, isto kao što je naš problem, što nam je Vlahušić još uvijek na čelu Grada.

Adio Vam
 

Pročitajte još

[PODCAST ‘S BARBAROM’] Otvoreno o životu prije i nakon kobnog 21. listopada 2001. Tko je Zlatko Milić danas?

Barbara Đurasović

OKRUGLI 600. BROJ! Podižemo cijenu novine za 7 centi, a plaću novinara na 1050 eura!

Barbara Đurasović

‘MIRNE DUŠE’ U POLITIKU Pravi, pošteni i rehabilitirani

Barbara Đurasović