Županija

Sve plaže naše županije su sigurne za kupanje, kvaliteta mora izvrsna!

Sve plaže naše županije su sigurne za kupanje, kvaliteta mora izvrsna!

Prema Programu utvrđivanja kakvoće mora na morskim plažama Dubrovačko-neretvanske županije za 2022. godinu, Zavod za javno zdravstvo Dubrovačko-neretvanske županije obavio je drugo redovno ispitivanje mora na 121 plaži u razdoblju od 31. svibnja do 10. lipnja 2022. godine.

Uzorci mora na svih 121 plaža odgovarali su uvjetima Uredbe o kakvoći mora za kupanje. More je na 118 plaža ocijenjeno kao more izvrsne kakvoće, a na plažama Ispod Zidina i Hotel Port 9 u Korčuli te Tehnička radiona Ploče u Pločama ocijenjeno zadovoljavajućom ocjenom.

Detaljniji podaci dostupni su javnosti na web stranicama Ministarstva zaštite okoliša i energetike i Zavoda za javno zdravstvo Dubrovačko-neretvanske županije. Tako se na ovoj i ovoj web stranici mogu vidjeti ocjene kakvoće prikazane obojanim kružnim simbolima i to plavim (izvrsna), zelenim (dobra), žutim (zadovoljavajuća) i crvenim (nezadovoljavajuća) na Google maps podlogama, kao i brojne popratne informacije (npr. temperature zraka i mora, slanost, smjer vjetra).

Rezultati utvrđivanja kakvoće mora upisuju se u bazu podataka odmah nakon završetka analize.

Pročitajte još

OLDTIMER RALLY U STONU Sedamdesetak povijesnih vozila će voziti od Komarne do Stona

Dulist

[FOTO] IDE SE NA GRAĐEVINSKU DOZVOLU Ovako će izgledati Sportsko-rekreacijski centar Čibača

Dulist

‘SIMPLY THE BEST’ Konavle – destinacija godine!

Dulist