Županija

Biciklirate? Svratite do Popovića, otvoreno je ciklo-središte

U Popovićima u Općini Konavle ovog ponedjeljka je svečano obilježen završetak investicije ciklo-središta. Riječ je o projektu sufinanciranom iz programa prekogranične suradnje INTERREG Italija-Hrvatska, iz projekta MIMOSA. Kako javljaju iz Dubrovačko-neretvanske županije, cilj europskog projekta MIMOSA je poboljšati ekološku i kvalitetnu održivost prijevoza uz naglasak na ekološki prihvatljivim prijevoznim sredstvima. Ukupna vrijednost ovog projekta je 7,1 milijuna eura, dok je proračun Dubrovačko-neretvanske županije 370 tisuća eura.

Uz danas otvoreno ciklo-središte u Popovićima, na području cijele Dubrovačko-neretvanske županije postavljaju se servisni ciklo-pointovi s punjačima i servisnim potrepštinama za bicikliste. Sva ulaganja provode se u suradnji s jedinicama lokalne samouprave i turističkim zajednicama s područja županije.

‘Ciklo-turizam se smatra jednom od najbrže rastućih grana turizma u svijetu. Primjerice, samo na području Europske unije doprinos ekonomiji od biciklizma doseže iznos od 44 milijarde eura. Naša županija, u ovom segmentu, ima jako veliki potencijal-prvenstveno zbog ugodne klime i raznolikog terena pogodnog, kako za profesionalne bicikliste, tako i za rekreativce. Imamo brojne kulturne i prirodne sadržaje, mogućnosti spajanja s gastronomskim ili kulturnim rutama i, zaista, cikloturizam je smjer u kojem ćemo se dalje razvijati i na kojem ćemo dalje raditi’, naglasio je ovom prigodom župan Nikola Dobroslavić.

Okupljene je danas pozdravio i načelnik Općine Konavle Božo Lasić naglasivši vrijednost ovog projekta za cijele Konavle. U sklopu uređenja ciklo-središta, uređeno je i obližnje dječje igralište koje je sufinancirano upravo sredstvima Općine.

Pročelnik Upravnog odjela za poduzetništvo, turizam i more Ivo Klaić prezentirao je tijek projekta MIMOSA u Dubrovačko-neretvanskoj županiji ističući kako su, uz ciklo-sadržaje, postavljeni i lifteri za osobe s invaliditetom na plažama u Orebiću, Korčuli, Dubrovačkom Primorju, Konavlima i Župi dubrovačkoj.

Dodajmo kako je, u sklopu projekta MIMOSA, izrađen i Operativni plan razvoja cikloturizma u Dubrovačko-neretvanskoj županiji, a u tijeku je i osmišljavanje jedinstvenog vizuala i naziva objedinjene platforme za razvoj cikloturizma u našoj županiji.

Pročitajte još

Nakon 30 godina počinju projekcije u Ljetnom kinu Cavtat

Dulist

Božo Lasić: ‘Razumijem razočaranje sugrađana. U ponedjeljak očekujemo izmjene voznog reda’

Dulist

Ministarstvo turizma i sporta odobrilo 300 tisuća kuna za opremanje sportske dvorane OŠ Gruda

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija