Aktualno

Svakog utorka ‘Biblijske večeri’ u župi Svetog Križa

Svakog utorka, počevši od 29. studenog, u 19.30 sati (nakon večernje mise) u vjeronaučnoj dvorani dominikanskog samostan i župe Svetog Križa u Gružu u Dubrovniku održavat će se  “Biblijske večeri”.
– Predavač je naš subrat iz samostana dominikanaca u Gradu prof. dr. sc. Sipe Jurič OP, umirovljeni profesor Svetog Pisma sa Papinskog sveučilišta Angelicum u Rimu. Pozivamo sve vas koji želite saznati nešto više o Bibliji od stručnjaka iz toga područja teologije i tako kvalitetnije i zrelije promišljati o vjerskim istinama koje nam donosi objavljena Božja Riječ, navode iz župe sv. Križa.
Stipe Jurič rođen je 7. ožujka 1951. u Tomislavgradu. Po završetku srednje škole na Dominikanskoj klasičnoj gimnaziji u Bolu, stupa u Red propovjednika u Dubrovniku. Studij filozofije završio je u Chieriju (Torino), studij teologije u Bologni. Postdiplomski studij nastavio je na Papinskom biblijskom institutu u Rimu i zatim na glasovitoj dominikanskoj biblijskoj i arheološkoj školi u Jeruzalemu (École Biblique). Doktorirao je iz biblijske teologije na Papinskom sveučilištu sv. Tome Akvinskog (Angelicum) u Rimu. Od 1986. do umirovljenja bio je profesor biblijskih znanosti na Papinskom Sveučilištu sv. Tome Akvinskog u Rimu. Od 2007. bio je ravnatelj Instituta “Mater Ecclesiae”. Autor je više studija i knjiga iz biblijskih znanosti. Specijalnost mu je Knjiga Otkrivenja (Apokalipsa), koju na osobit način proučava i istražuje, o čemu svjedoče brojne studije i knjige a za novi hrvatski prijevod Biblije preveo je tu knjigu s izvornoga grčkog jezika. Po povratku iz Rima boravio je nekoliko godina u Splitu, a trenutno je član dominikanskog samostana sv. Dominika u Gradu.

Pročitajte još

Evo koliko su porasle cijene nekretnina i najmova u EU-u

Dulist

Iz Valamara reagirali i kategorički odbacili tvrdnje optužbe Udruge Divlja liga

Dulist

PRAVDA ZA KATU I STIPU Prosvjed sutra u 19 i 30 ispred zgrade suda

Dulist