Aktualno

Svakog utorka ‘Biblijske večeri’ u župi Svetog Križa

Svakog utorka, počevši od 29. studenog, u 19.30 sati (nakon večernje mise) u vjeronaučnoj dvorani dominikanskog samostan i župe Svetog Križa u Gružu u Dubrovniku održavat će se  “Biblijske večeri”.
– Predavač je naš subrat iz samostana dominikanaca u Gradu prof. dr. sc. Sipe Jurič OP, umirovljeni profesor Svetog Pisma sa Papinskog sveučilišta Angelicum u Rimu. Pozivamo sve vas koji želite saznati nešto više o Bibliji od stručnjaka iz toga područja teologije i tako kvalitetnije i zrelije promišljati o vjerskim istinama koje nam donosi objavljena Božja Riječ, navode iz župe sv. Križa.
Stipe Jurič rođen je 7. ožujka 1951. u Tomislavgradu. Po završetku srednje škole na Dominikanskoj klasičnoj gimnaziji u Bolu, stupa u Red propovjednika u Dubrovniku. Studij filozofije završio je u Chieriju (Torino), studij teologije u Bologni. Postdiplomski studij nastavio je na Papinskom biblijskom institutu u Rimu i zatim na glasovitoj dominikanskoj biblijskoj i arheološkoj školi u Jeruzalemu (École Biblique). Doktorirao je iz biblijske teologije na Papinskom sveučilištu sv. Tome Akvinskog (Angelicum) u Rimu. Od 1986. do umirovljenja bio je profesor biblijskih znanosti na Papinskom Sveučilištu sv. Tome Akvinskog u Rimu. Od 2007. bio je ravnatelj Instituta “Mater Ecclesiae”. Autor je više studija i knjiga iz biblijskih znanosti. Specijalnost mu je Knjiga Otkrivenja (Apokalipsa), koju na osobit način proučava i istražuje, o čemu svjedoče brojne studije i knjige a za novi hrvatski prijevod Biblije preveo je tu knjigu s izvornoga grčkog jezika. Po povratku iz Rima boravio je nekoliko godina u Splitu, a trenutno je član dominikanskog samostana sv. Dominika u Gradu.

Pročitajte još

MOKOŠICA PRVI PUT PROSLAVILA SV. GAŠPARA ‘Misu je doživljavao kao nešto veličanstveno’

Dulist

GORDAN BOSANAC ‘Šuica je prekršila kodeks ponašanja, mora se suočiti sa sankcijama

Dulist

ISPUCALI STUPOVI PELJEŠKOG MOSTA Stručnjaci tvrde kako sigurnost prometa nije ugrožena

Dulist