Politika

Suverenisti će tražiti smjenu ministrice Marije Vučković

Hrvatski suverenisti najavili su traženje opoziva ministrice poljoprivrede Marije Vučković, a podrška toj inicijativi stigla je i iz SDP-a.
-Nije mi jasno da ministrica može toliko nisko pasti i davati izjave kako ima saznanja da su osobe povezane s desnicom premještale zaražene svinje. To očito čini kako bi, što se tiče katastrofalne borbe protiv afričke svinjske kuge, sačuvala svoju funkciju i prebacila krivnju na sve ostale, a ne na sebe i na Ministarstvo poljoprivrede. Pozivam ministricu da, ima li saznanja da je bilo tko premještao protuzakonito svinje u zonama nadzora i time namjerno širio afričku svinjsku kugu, to odmah prijavi nadležnom Državnom odvjetništvu. A ako je ministrica određeno vrijeme znala za to, i to nije prijavila, onda je sudionik kaznenog djela, što ministar sebi ne može dopustiti – rekao je saborski zastupnik Marijan Pavliček, piše Večernji list, najavljujući da će Hrvatski suverenisti do kraja tjedna prikupiti 31 potpis potreban za pokretanje opoziva ministrice Vučković kako bi se onda u idućih osam dana o tome moglo raspravljati na plenarnoj saborskoj sjednici.
Vrlo brzo predsjednik SDP-a Peđa Grbin obznanio je kako će zastupnici te stranke podržati prijedlog Hrvatskih suverenista jer, kako kaže, u resoru ministrice Vučković vlada cirkus zbog kojeg je ministarstvo kojem je na čelu dalo najviše posla Uredu europskog javnog tužitelja na području cijele Europske unije.

Pročitajte još

Hrvatska dobila novu političku stranku! Damir Vanđelić osnovao Republiku

Dulist

ANDRO VLAHUŠIĆ Dubrovniku treba dodatnih pet tisuća postelja nakon dolaska Ryanaira

Dulist

ANTONIA KNEŽEVIĆ ODGOVARA NA PROZIVKE ‘Zgraža me kako HDZ-ovcima ne smetaju fekalije’

Dulist