Svojevrsna tradicija i kruna Good Food Festivala, Dubrovačka trpeza, vraća se ove godine na Stradun nakon dvogodišnje pauze zbog globalne pandemije koronavirusa. Na trpezi duž cijeloga Straduna predstavit će se brojni dubrovački hoteli i restorani, pekari, slastičari, ugostitelji i vinari koji će prezentirati svoje znanje i umijeće. Trpeza se, podsjetimo, održava u nedjelju, 16. listopada od 10 do podne, a kao i svake godine tako i ove ima humanitarni karakter. Prihod od prodaje jela i pića, koji će se moći kušati po cijeni bona od 40 kuna za hranu i 20 kuna za vino, donirat će se u humanitarne svrhe.
Prodaja bonova počinje od 10 sati, ali službeno otvorenje Dubrovačke trpeze bit će u 12 sati kada će građani i posjetitelji moći uživati u pripremljenim delicijama. Za dobar ugođaj pobrinut će se klapa Subrenum.
Organizatori Dubrovačke trpeze su Grad Dubrovnik, Turistička zajednica grada Dubrovnika, Županija dubrovačko-neretvanska, Hrvatska gospodarska komora – Županijska komora Dubrovnik, Obrtnička komora Dubrovačko-neretvanske županije, Ceh ugostitelja i TUŠ Dubrovnik.