DuList INUrednički izbor

FOTO Boženka Brbora napravila je najbolji pandišpanj! 

FOTO Boženka Brbora napravila je najbolji pandišpanj! 

Na prvom dubrovačkom street food festivalu ‘Bavarin’ održalo se i prvo prvenstvo u pripremi pandišpanja. Pobjednica ovog natjecanja je Boženka Brbora!

-Pokojna mama ga je vazda pravila, a mi smo gledali. Nema tajne! Koliko jaja, toliko cukara. I brašna! Soli nema – rekla je kroz smijeh pobjednica.

FOTO Boženka Brbora napravila je najbolji pandišpanj! 
Žiri: Jadre Ničetić, Tea Mamut i Robert Predrag Žmire

Iza sebe je, na drugom mjestu, ostavila Maricu Miloslavić te na trećem Pavicu Crvik. Na četvrtom je mjestu završila Stefanija Bazdan, a peto mjesto osvojila je Ane Mihović. Prijavile su se samo gospođe, njih 11!
Osim pobjednice, još dvije gospođe osvojile su vrijedne nagrade.

FOTO Boženka Brbora napravila je najbolji pandišpanj! 
Jedan od pandišpanja u natjecanju

Natjecanje u pripremi ove mnogima omiljene tradicionalne slastice, čije je izvorno ime Pan di Spagna ili španjolski kruh, koje se održalo u Lazaretima ocjenjivao je stručni žiri. Sve gospođe koje su donijele pandišpanj gledale su zorno kako se ocjenjuje njihovo gastro djelo. Riječ je o splitskoj pastry chefici svjetske klase i finalistici prve sezone Masterchefa Tei Mamut, dugogodišnjem ugostitelju Trogiraninu Robertu Predragu Žmiri, kao i velikoj zaljubljenici u dubrovačku gastronomsku baštinu i autorici brojnih knjiga, Jadranki Ničetić. Upravo je ona najviše govorila o tradiciji ove slastice.

-Svaka čast svakoj domaćici koja je pripremila ovu slasticu – istaknuo je Žmire. Nakon održanog natjecanja, svi su kušali pobjednički pandišpanj.

 

Pročitajte još

NAKON 22 GODINE Iliana Stojanović odlazi iz ‘Masline’, novi ravnatelj Božidar Šustić

Dulist

[DUBROVČANI IZVAN GRADA] VEDRAN NIKOLIĆ Život u Belgiji

Ivana Mijić Vulinović

[FOTOGALERIJA] Sunčana nedjelja idealna za đir Gradom!

Dulist