Aktualno

Sutra svečano otvaranje obnovljenog hotela Kompas

Sutra svečano otvaranje obnovljenog hotela Kompas

Nakon što je krajem kolovoza otvoren nakon višemjesečne obnove, dubrovački Hotel Kompas sutra, u utorak, 15. rujna svečano će se otvoriti te predstaviti partnerima i javnosti. Svečanost otvaranja započinje u 18,30 sati kada će uzvanici i gosti prisustvovati protokolarnom dijelu programa, a nastavlja se u 20,30 sati na terasi Hotela Kompas, na šetnici Uvale Lapad koncertima Massima i banda, nakon čega slijedi nastup poznatih britanskih glazbenika Stereo MCs DJ SET.

Investicijom tvrtke Adriatic Luxury Hotels vrijedne 103,9 milijuna kuna koja je uključivala temeljite izmjene na hotelu, stvoren je moderni hotel s četiri zvjezdice koji raspolaže sa 173 smještajne jedinice; sobe i apartmane s elegantnim dekorom i jedinstvenim detaljima, osmišljenim od strane vodećih hrvatskih dizajnera. Nastavak je to filozofije implementacije hrvatskog dizajna i produkta u investicijama hotelske kompanije Jadranski luksuzni hoteli obzirom da upravo spoj hrvatskog proizvoda i visoke kvalite usluge po međunarodnim standardima pozitivno utječe na konkurentnost hrvatskog turizma.

Novi sadržaji hotela uključuju konferencijsku dvoranu s dnevnim svijetlom i vrhunskom tehničkom opremom, koja može primiti 400 osoba, potpuno novi wellness i spa centar s unutarnjim i vanjskim bazenom koji nudi široku paletu SPA usluga te Zenith Bar koji je smješten na najvišem katu hotela, a s kojeg se pruža prekrasan pogled na Lapad i Elafitsko otočje što je uz preuređeni restoran i lounge bar uz šetnicu Uvale Lapad obogatilo gastro ponudu hotela.

Autor projekta rekonstrukcije Hotela Kompas je arhitekt Zoran Balog, čiji je koncept bio vrlo zahtjevne prostorne i funkcionalne parametre hotela transponirati u kompaktnu i atraktivnu arhitektonsku kompoziciju sa primarnom orijentacijom prostora prema moru i promenadi. Kontakt s vanjskim prostorom ostvaren je preko ostakljenih terasa čija aritmična struktura neutralizira uniformiranu podjelu smještajnih jedinica na fasadi te naglašava individualni karakter objekta u cjelosti. Formalni arhitektonski izražaj je minimalistički što je bila i osnova za koncept interijera koji se u potpunosti nadovezuje na arhitekturu prostora.

Novi vanjski karakter hotela, oživljen je i u interijeru koji potpisuje Studio Franić Šekoranja čiji je idejni koncept bio stvoriti prozračan, svjetli i morem okružen prostor. Jednostavnim dizajnom te upečatljivim komadima poznatih hrvatskih dizajnera, ispunjavaju prostore recepcije, lobija i bara koji se nadovezuju preko terasa, soba i hodnika, čeneći tako potpuni doživljaj morskog, ljetnog i udobnog hotela. Ističu se komadi dizajnerskog studija Grupa, poput rasvjete u sobi ili stolaca, te autorskim djelima Saše Šekoranje, koji na velikim, bijelim površinama poput murala donose stilizirane crteže autohtonog bilja, dok u sobama dominiraju predimenzionirana slikarska platna kao oplate zidova i uzglavlja kreveta. Želja dizajnera da prirodu unesu u prostor vidljiva je tako u svim prostorima hotela, od boja i dekora u javnih prostora do sveprisutnih crteža koji ilustriraju cvijeće i bilje. Igra jednostavnih formi u neočekivanim omjerima je glavna karakteristika rada ovog studija za uređenje interijera.

”U interijerima prevladavaju svjetlo sive i bež boje svijetlog drva koje najčešće susrećemo u blizini morskog ambijenta i koje se nadopunjuju s plavim bojama neba i mora u eksterijeru. Osnovni izričaj u oblicima i formama je klasično modernistički kako bi bio potpuno usklađen s arhitekturom. Jedinstvenost interijera naglašena je i predimenzioniranom umjetnošću, zidni oslik koji čini okosnicu svih prostora ” – napominju dizajneri o bojama i oblicima korištenim u interijeru.

Dizajnerska rješenja stvaraju opuštenu atmosferu gdje su odmor, more i sunce imperativi, a interijer pomno osmišljena scenografija za potpuno uživanje.

Hotel Kompas nakon svečanosti otvaranja, očekuje izvrsna kongresna sezona, te će ovisno o stanju bookinga, biti otvoren cijelu godinu, pišu iz Jadranskih luksuznih hotela.

Pročitajte još

OD SRIJEDE NA KIOSCIMA Čeka vas novi broj DuLista!

Dulist

[FOTO] Župa Presvetog Spasitelja u Mokošici bogatija za četiri ministranta

Dulist

[FOTO/VIDEO] KAKAV UŽAS NA LAPADSKOJ OBALI Marina Frapa poplutala u fekalijama

Dulist