Grad

Sutra potpisivanje ugovora za Lapadsku obalu, rok za izvođenje radova je 30 mjeseci

Sutra potpisivanje ugovora za Lapadsku obalu, rok za izvođenje radova je 30 mjeseci

Gradonačelnik Mato Franković u utorak, 16. ožujka potpisuje ugovor za izvođenje radova rekonstrukcije i proširenja Lapadske obale sa zajednicom ponuditelja, tvrtkama Texo Molior d.o.o. i Impresa Costruzioni Mentucci Aldo S.R.L. Njihova je ponuda, navode iz Grada Dubrovnika, u iznosu od 40.979.207,69 kuna bez PDV-a, odnosno 51.224.009,61 kuna s PDV-om, odabrana kao ekonomski najpovoljnija u postupku javne nabave.

Inače, rekonstrukcija i proširenje Lapadske obale, II, III i IV. faza izgradnje projekt je vrijedan 70 milijuna kuna, koje je Grad Dubrovnik osigurao putem EU fondova.

Stopa financiranja iznosi 100 posto ukupno prihvatljivih troškova, odnosno ukupna bespovratna sredstva iznose 69.857.603,15 kuna, od čega 85 posto sredstva putem Kohezijskog fonda pokriva Europska unija, a 15 posto sredstva financirat će se iz državnog proračuna.

Ovim projektom izmijenit će se regulacija prometa iz jednosmjerne ulice u dvosmjernu, izgradit će se nova obalna konstrukcija i šetnica sa zelenilom i biciklističkom trakom, povećat će se razina sigurnosti prometa i kvaliteta javnog gradskog prijevoza te rasteretiti postojeći dominantni pravci.

Osim s izvođačem radova, potpisat će se i ugovor o izvršenju usluge stručnog nadzora pri izvođenju radova rekonstrukcije i proširenja Lapadske obale s izvršiteljem, tvrtko Trames d.o.o. čija je ponuda u iznosu od 330.000,00 kn bez PDV-a, odnosno 412.500,00 kn s PDV-om, odabrana kao ekonomski najpovoljnija u postupku javne nabave.

Rok za izvođenje radova za izvođača je 30 mjeseci od uvođenja u posao, a trajanje nadzora je 32 mjeseca.

Pročitajte još

[FOTO] Vrtlarovi djelatnici u proljetnom uređenju grada

Dulist

Pri kraju radovi Spomen sobe poginulih dubrovačkih branitelja u Sponzi

Dulist

SASTANAK USUSRET SEZONI Vozila će na Stradun ulaziti prema točnom rasporedu, Sanitatu stižu nova vozila

Dulist