Aktualno

Sustav grijanja nedovoljan

bolnica medarevo8650

Uprava Opće bolnice Dubrovnik uputila je priopćenje za javnost u vezi raznih informacija o problemu grijanja u toj ustanovi, a koje se ovih dana pojavljuju u javnosti.

– Posljednjih par dana grijanje u Općoj bolnici Dubrovnik i svim prostorima koji su vezani za bolnicu (kao što je vrtić „Škatulica“ i sl.) zbog nižih temperatura, radi u posebnom režimu. Temperature koje se postižu u prostorima tijekom dana variraju od 16 do 17 stupnjeva Celzijevih u ranim jutarnjim satima (od 6 do 7 sati) pa do 21 do 22 stupnja Celzijevih tijekom dana (od 9 ili 10 do 22 sata). Tijekom noći (od 22 do 6 sati) temperatura se spušta sa 22 na 16 do 17 stupnjeva Celzijevih – ističu iz Uprave Opće bolnice.

Posebno naglašavaju kako je riječ o maksimumu dnevnih temperatura koji se u Općoj bolnici Dubrovnik s postojećim sustavom grijanja može postići, a koji će se moći održavati i najavljivanim lošijim vremenskim uvjetima (ukoliko ne dođe do nepredviđenog otkazivanja ili kvara nekog dijela postrojenja).

Postrojenje za grijanje, koje u Općoj bolnici Dubrovnik datira od 1982. godine, je nedovoljno i neadekvatno za rad u dugim ekstremno nepovoljnim vremenskim uvjetima, te za „pokrivanje“ svih naknadno dograđivanih površina kao dijelova Opće bolnice.

– Uprava Opće bolnice Dubrovnik, uz podršku Upravnog vijeća bolnice, već je u siječnju ove godine (uz mnogobrojne ostale prioritete za funkcioniranje bolnice) u plan investicija za 2012. godinu stavila i rekonstrukciju dijela postrojenja za grijanje i hlađenje čime bi se postojeće postrojenje bar djelomično poboljšalo – stoji u priopćenju Uprave Opće bolnice Dubrovnik.

Pročitajte još

Program Le Petit Festivala 2024.

Dulist

KOJA IDEJA!? Stao nasred puta na pumpi da bi oprao auto

Dulist

Ako ste danas tužni ili bezvoljni, otiđite se okupati jer i znanstvenici dokazuju kako nas plivanje čini sretnima

Dulist