Zanimljivosti

Suradnja u turizmu s Tajlandom

Pročelnik Milan Perić i direktorica gradske TZ Nikolina Vicelić održali su danas radni sastanak s veleposlanikom Kraljevine Tajland u Hrvatskoj Kritom Kraichittiem.

Glavna tema sastanka bila je uspostava veza između Tajlanda i Hrvatske, s naglaskom na Dubrovnik, na svim razinama, a posebno u trgovini, ulaganjima i turizmu.  Pročelnik Perić je u ime Grada poželio dobrodošlicu te predstavio Dubrovnik, njegovu povijest, kulturno – povijesnu baštinu i današnje ustrojstvo. Istaknuo je kako dosad nije zabilježen veliki broj turista iz Tajlanda u Dubrovniku, ali da vjeruje kako će se nakon ovog sastanka stvari promijeniti nabolje.

Budući da je turizam najvažnija ekonomska grana Dubrovnika, ali i Tajlanda, razmatrani su početni koraci suradnje upravo u turizmu. Održavanje tjedna Hrvatske i Dubrovnika u Tajlandu i uzvratno, održavanje tjedna Tajlanda u Dubrovniku, ideje su od kojih bi trebala započeti suradnja dviju država, a koja bi rezultirala otvaranjem turističkih tržišta u obje države. Veleposlanik Kraichitti rekao je kako u Tajlandu vlada veliki interes za Hrvatskom, ali su Tajlanđani najviše zainteresirani za Dubrovnik. I članovi kraljevske obitelji svoje odmore provodili su u Dubrovniku, a tajlandska princeza Maha Chakri Sirindhorn posjetila ga je 2000. godine.

Na sastanku se razgovaralo i o promociji tajlandske kuhinje i gastronomije, a pročelnik Perić je rekao kako su velike mogućnosti da se u Visokoj ugostiteljskoj školi, koja se uskoro planira otvoriti u Dubrovniku, organiziraju gostujuća predavanja tajlandskih kuhara, predavača i stručnjaka.
 
 
 
 

Pročitajte još

NA DANAŠNJI DAN 1806. Francuzi okupirali Dubrovnik da spriječe njegov pad u ruske ruke

Dulist

MNOGIMA SE GADI Ova supernamirnica pomaže pri gubitku kilograma

Dulist

Znate li kojeg datuma se rodi najviše djece?

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija