Županija

Supernatural Festival na Kinofokusu 2012.

Supernatural Festival na Kinofokusu 2012.

Srđan Stanković, rođeni Dubrovčanin, idejni je tvorac i direktor beogradskog eko-glazbenog Supernatural festivala koji se godinama održavao po različitim lokacijama srbijanske prijestolnice.

Na šest uspješnih edicija Festivala nastupila su najpoznatija glazbena imena i stručnjaci iz domene zaštite okoliša, kako iz inozemstva tako i sa prostora bivše Jugoslavije.

Supernatural je tada prerastao u aktivni pokret za osmišljavanje iprovedbu projekata zaštite okoliša, obrazovanja i ekološke kulture. Stoga su Srđan i prijatelji odlučili Festival izmjestiti na stalnu lokaciju kako bi iza njega ostalo nešto trajno i opipljivo.

Tako je nastao projekt Od deponije do parka kroz koji Srđan i ljudi iz Supernaturala nastoje rekvalificirati riječni otok Ada Huja na Dunavu.

Otok je desetljećima služio kao deponija šuta, a Supernatural pokret ga je transformirao u jedinstvenu oazu sa zelenom učionicom, plastenikom za uzgoj biljaka, obiteljsko igralište “klackalište”, plažni bar, tisuću četvornih metara vrta sa zasađenih sto stabala bijelog jasena, hrasta lužnjaka, vrbe…

Dok smo u cijeloj regiji svjedocima “razvojnih” projekata koji su paravani za otuđenje javnih dobara i trajno uništenje najljepših krajolika, ekipa Supernaturala donosi nam konkretan primjer kako se može i mora drugačije.

Povijest ovog prekrasnog pothvata poslušajte iz prve ruke od njegovog idejnog tvorca na ovogodišnjoj Kinofokus sekciji Kinookus FFF-a.

Pročitajte još

[FOTO] Krcat Dom kulture u Čilipima, svi su došli na kviz Deana Kotige

Dulist

OLDTIMER RALLY U STONU Sedamdesetak povijesnih vozila će voziti od Komarne do Stona

Dulist

[FOTO] IDE SE NA GRAĐEVINSKU DOZVOLU Ovako će izgledati Sportsko-rekreacijski centar Čibača

Dulist