Grad

Šumet dobiva multifunkcionalno sportsko i dječje igralište!

Šumet dobiva multifunkcionalno sportsko i dječje igralište!

Naselje Šumet uskoro će dobiti multifunkcionalan prostor za mještane svih generacija. U tijeku je postupak javne nabave za izvođenje radova na projektu “Sportsko i dječje igralište Šumet”, u sklopu kojeg je planirano uređenje i opremanja dječjeg i sportskog igrališta za basket i mali nogomet.

Na sportskom igralištu dužine 15,5 metara i širine devet metara, na završnoj oblozi asfaltbetonu iscrtat će se crte za igralište za basket te mali nogomet. Ugradit će se koš za basket te dva gola za mali nogomet dužine 1,5 metara i širine jedan metar, dok je na dijelu igrališta predviđena izgradnja dva reda tribina za gledatelje.

Uz sportski teren projektni zadatak obuhvatio je i gradnju dječjeg igrališta za djecu od 2 do 12 godina s toboganom, ljuljačkom i vrtuljkom. Igrališta će imati zasebne ulaze, a ogradit će se zaštitnom ogradom te opremiti s tri LED reflektora snage 95 W na dva rasvjetna stupa koji će se povezati na postojeću javnu mrežu. Zahvatom na površini od ukupno 540 metara kvadratnih igrališta će se urediti sa svom potrebnom urbanom opremom poput adekvatnih završnih obloga, riječnog šljunka i asfaltbetona, klupa, koševa za smeće te slavine za vodu.

Za najmlađe korisnike osigurat će se primjeren i siguran prolaz do pojedinih zona igrališta, a glavni prilaz biti će uređen betonskim opločnicima. Na inicijativu stanovnika, usuglašeno je kako će se sportski teren u iznimnim slučajevima privremeno koristiti kao površina za parkiranje vozila.

Procijenjena vrijednost nabave radova je 92.900,00 eura uvećano za PDV, a sredstva su prethodno osigurana u Proračunu za 2023. godinu. Planirani rok završetka izvođenja radova je 90 dana od dana uvođenja izvođača u posao.

Pročitajte još

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

Dulist

OD OVOG VIKENDA Libertas ‘pojačava’ šesticu i četvrticu

Dulist

MARKO GILJAČA O PRVIM IZLAZNIM ANKETAMA Prvog Srđevca u Saboru ćekat ćemo do dugo u noć

Dulist