Grad

ADRIATIC SEA FORUM U DUBROVNIKU Susret svih važnih dionika u turističko-pomorskoj industriji

ASF press

Ususret sutrašnjem početku međunarodnog događanja ”Adriatic Sea Forum – Cruise, Ferry, Sail & Yacht 2023”, posvećenog morskom turizmu na Jadranu, koje se naredna dva dana održava u Dubrovniku, najavnu konferenciju za novinare održali su, u ime domaćina i suorganizatora, zamjenica gradonačelnika Dubrovnika Jelka Tepšić i ravnatelj Lučke uprave Dubrovnik Blaž Pezo te Anthony La Salandra, direktor Risposte Turismo u ime organizatora Foruma.

”Na konferenciji ćemo predstaviti sve ono što smo postigli u upravljanju destinacijom, zahvaljujući i izvrsnoj suradnji Grada i Lučke uprave, te ciljeve koje smo ostvarili kroz Respect the City projekt. Teme konferencije nama kao pomorskom gradu su jako važne i aktualne, imat ćemo priliku čuti novosti o planovima te budućem održivom razvoju, stoga nam je osobito zadovoljstvo da će s nama biti državni tajnici ministarstava mora, prometa i infrastrukture RH Josip Bilaver te turizma i sporta Tonči Glavina”, najavila je zamjenica gradonačelnika Jelka Tepšić. Predstavila je ujedno i druge važne goste kao što su izvršni direktor Europske putničke komisije Eduardo Santander, direktorica za Turizam i digitalizaciju pri Europskoj komisiji Valentina Superti, direktorica CLIA-e Europe Marie-Caroline Laurent, važnog partnera Grada za upravljanjem cruise industrijom, predsjednik Uprave ACI-ja i počasni predsjednik udruženja MedCruise Kristijan Pavić, kao i brojni predstavnici ostalih relevantnih pomorskih udruženja, predstavnika luka, gradova, agencija, pomorskih kompanija.

”Imamo se čime pohvaliti i važno nam je da nakon razdoblja korone ponovno učvrstimo svoje pozicije te da svima onima koji posluju u ovom sektoru prezentiramo što Dubrovnik radi. Partnerstvo koje imaju Lučka uprava i Grad Dubrovnik je nešto što je prepoznato i na Mediteranu i šire u turističko-pomorskoj industriji. Na Forumu će sudjelovati sve lučke uprave iz Hrvatske, kao i županijske lučke uprave iz naše i svih dalmatinskih županije. To pokazuje zajedničku želju da promoviramo našu ponudu i potencijale Jadrana, osobito sada kada smo u Schengenu što otvara nove mogućnosti”, kazao je ravnatelj Lučke uprave Dubrovnik Blaž Pezo. Najavio je i kako će se pod okriljem Foruma prvi put okupiti i svi predsjednici upravnih vijeća lučkih uprava šest zemalja na Jadranu te se kroz zajedničku Deklaraciju izjasniti o budućnosti i viziji održivog razvoja Jadrana.

Pokrenut 2013., Adriatic Sea Forum je tijekom godina postao referentni događaj za sve operatere u sektoru krstarenja, trajekata i nautike, a ove će godine okupiti oko 200 sudionika iz 15 zemalja.

“Zadovoljstvo nam je što smo se ponovno susreli ovdje u Dubrovniku nakon izdanja 2015. Posljednjih godina pomorski turizam svjedočio je značajnom ubrzanju i nizu promjena, od širenja digitalne tehnologije do pojave novih segmenata potražnje. Forum ćemo otvoriti s prezentacijom rezultata novog izdanja Izvješća o turizmu na Jadranu koji sadrži statističke podatke, informacije i trendove koje je Risposte Turismo ažurirao za sve segmente sektora pomorskog turizma. Ove godine odabrali smo teme za koje vjerujemo da su od iznimne važnosti za budućnost Jadrana, uključujući potrebu za prepoznavanjem formula koje bi mogle uravnotežiti gospodarski rast s održivošću područja i zajednica koje ga okružuju”, zaključio je Anthony La Salandra, direktor Risposte Turismo.

Šesto po redu izdanje Adriatic Sea Foruma održat će se 4. i 5. svibnja u Dubrovniku, u hotelu Royal Princess.

Više informacija: https://www.risposteturismo.it/adriatic-sea-forum/

Program konferencije: /adriatic-sea-forum-programme-2023/

Pročitajte još

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

Dulist

KAZNILI IH ZBOG KORIŠTENJA PALETARA Grad sankcionirao Konzum

Dulist

LJETNE ZABAVE Glazba se vraća na ulice Grada

Dulist