Grad

Libertas na najfrekventnijim linijama testira autobus na alternativni pogon

U sklopu projekta dekarbonizacije flote i nabavke autobusa na električni pogon, Libertas Dubrovnik, u suradnji sa tvrtkom Auto Hrvatska će, u narednim danima, na najfrekventnijim gradskim linijama provesti proces testiranja niskopodnog gradskog autobusa, MAN City Shell Advanced.

Vozilo je opremljeno najsuvremenijim električnim motorom, vršne snage 240 kW, dok je kapacitet baterija 480kWh u 6 baterijskih paketa.

Putnički kapacitet vozila je 76 mjesta (35+1 sjedeće mjesto i 40 stajaćih mjesta) te je opremljeno električnom rampom za ulazak osoba koja za kretanje koriste invalidska kolica.

Testiranjem najsuvremenijeg autobusa na svojim redovnim linijama, Libertas nastavlja sa intenzivnim pripremama za primjenu novih tehnologija kojima se smanjuju emisije štetnih plinova, poboljšava kvaliteta zraka te osiguravaju brojni benefiti za korisnika usluga javnog prijevoza.

Pročitajte još

[FOTO] Konferencija o jačanju otpornosti srednje, istočne i jugoistočne Europe

Dulist

ODRŽIVOST U TURIZMU Održana radionica u sklopu SUSTOUR projekta

Dulist

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija