Zanimljivosti

Sultanu samo najbolje od najboljeg

sultan oman01

Omanski sultan Qaboos bin Said Al Said koji od nedjelje boravi na svojoj jahti 'Al said' vezanoj u gruškoj luci plijeni pažnju ne samo dubrovačke već i cijele hrvatske javnosti.

Jedan od najbogatijih ljudi na svijetu ujutro naručuje svježe mlijeko, jogurt, kroasane, te francuski i obični kruh, donosi Večernji list.

– Tražio je i arapski kruh, koji nije sličan našem, međutim, u Dubrovniku ga nema. Sve to mora biti na brodovima već do šest sati. Za sultanovu jahtu i prateći brod ide i jako puno voća i povrća, u tjedan dana to će zasigurno biti nekoliko tona jagoda, dinja, grožđa, borovnica, ananasa… Ali ne i pitaja (dragon fruit), voća koje su tražili, ali ga kod nas nema. Tegljači s voćem stižu i iz Njemačke, a meso i riba iz Omana – priča Večenjaku Dubrovčanin uključen u lanac opskrbe omanskih brodova.

Naručuje se i domaće začinsko bilje, naročito je traženo ukiseljeno povrće te feferoni. Sve se namirnice sortiraju u tri skupine, i to za prateći brod, za jahtu 'Al Said' te osobno za sultana i najbližu mu pratnju. Za njega je naravno rezervirano ono – najbolje od najboljeg.

Pročitajte još

PRIJE 61 GODINU Posveta nove župne crkve u Mokošici nakon dva desetljeća od ratnog razaranja

Dulist

ISTRAŽIVANJE POKAZALO 87 posto Hrvata izloženo stresu, žene pogođenije od muškaraca

Dulist

DJEČICA IZ ‘IZVIĐAČA’ Iznenađenje za tete i roditelje, Rim Tim Tagi Dim na Gracu

Ivana Mijić Vulinović