Sport

Sukno prvak Europe s Pro Reccom, Fatoviću i Barceloneti bronca!

Sukno prvak Europe s Pro Reccom, Fatoviću i Barceloneti bronca!

Pro Recco, s trenerom Sandrom Suknom, novi je prvak Europe. Točnije, obranili su (još jednom) naslov nakon što su pred prepunim tribinama u Beogradu u finalu završnog turnira Lige prvaka svladali Novi Beograd 14:11 (4:1, 5:4, 4:4, 1:2), prenosi HVS.

Pro Reccu je ovo 11. naslov prvaka Starog kontinenta, te treći uzastopni naslov prvaka Europe što je dosad ostvarila samo zagrebačka Mladost (prvaci Europe 1968., 1969. i 1970.).

-Prije godinu dana, ove su se dvije momčadi također sastale u finalu, te su tada o pobjedniku odlučivali peterci. Sada je sve bilo praktički riješeno nakon prvih 8 minuta. Pro Recco je poveo naime 4:1, što je za ovako jaku i iskusnu momčad vrlo velika prednost koja se teško može ‘prokockati’. Uspijevao je Novi Beograd u nekoliko navrata smanjivati, ali ne na manje od 2 gola zaostatka. Prevelika je moć Di Fulvija, Zalankija, Ivovića i društva uz umješno vođenje našeg Sandra Sukna. Golove za prvaka Europe postigli su – Di Fulvio 4, Zalanki 4, Ivović 3, Younger 1, Hallock 1, Velotto 1 – ističu iz HVS-a.

Broncu je pak osvojio drugi hrvatski trener, Elvis Fatović na klupi Barcelonete. Španjolski prvak je svladao atenski Vouliagmeni 14:13 (3:2, 1:2, 3:2, 2:3 – 5:4 peterci).

Pročitajte još

OLMISSUM SLAVIO Square nije uspio izboriti majstoricu polufinala

Dulist

PRVI DAN ‘SWIM WARSA’ Šest medalja za Plivački klub Jug!

Dulist

Sestre Jurković brončane na Europskom veslačkom prvenstvu!

Dulist