Politika

Šuica u Luksemburgu prisegla za članicu Europske komisije

Povodom imenovanja za članicu Europske komisije od strane Europskog vijeća koje je glasanjem potvrdio Europski parlament svečano prisežem da ću u obavljanju svih svojih dužnosti poštivati ugovore i povelju Europske unije o temeljnim pravima – poručila je u ponedjeljak Dubrovkinja Dubravka Šuica pred sudom Europske unije u Luksemburgu.

– Svoja zaduženja obavljat ću potpuno neovisno u općem interesu Unije. U obavljanju svojih zadaća neću tražiti i primati naputke ni od koje vlade, institucije, tijela, ureda ili subjketa. Suzdržat ću se od svakog djelovanja koje je nespojivo s prirodom mojih dužnosti ili obavljanjem mojih zadaća. Primam na znanje obvezu propisanu ugovorom o funkcioniranju Europske unije na temelju koje svaka država članica mora poštovati prirodu tih dužnosti i ne pokušavati utjecati na članove Komisije u obavljanju njihovih zadaća. Također prisežem i da ću nakon isteka svoga mandata poštovati koje iz njega proizlaze, a osobitu svoju dužnost časnog i suzdržanog ponašanja u pogledu prihvaćanja određenih imenovanja ili povlastica nakon što prestanem obavljati tu dužnost – zaključila je Šuica.

Podsjetimo, hrvatska kandidatkinja za povjerenicu Europske komisije Dubravka Šuica imenovana je za potpredsjednicu Komisije za demokraciju i demografiju još u rujnu prošle godine te je potvrdom Europskog parlamenta postala jedna od petero potpredsjednika Europske komisije.

Pročitajte još

NAKON SASTANKA Ništa od koalicije HDZ-a i DUSTRA-e

Dulist

Kristić o UPU Šipan: Razvoj otoka ne smije biti u službi lukrativnih namjera

Dulist

Maro Hajdarhodžić najavio kandidaturu za župana dubrovačko-neretvanskog

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija