Politika

Šuica među najbogatijim čelnicima HDZ-a

Šefica dubrovačkog HDZ-a jedna je od tri najbogatija člana iz novog vodstva stranke.

Prema pisanju Večernjeg lista u novom vodstvu stranke najbogatiji su, sudeći po imovinskim karticama, Marijan Coner, Dražen Bošnjaković i Dubravka Šuica.

Pa evo što je Šuici zavedeno u imovinskoj kartici. Od nekretnina ima kuću u Dubrovniku od 350 metara četvornih, 80 kvadrata stana u Zagrebu, te dvije kuće na Pelješcu. Jedna je u Orebiću površine 200 metara četvornih, stečena nasljedstvom, a jednake veličine je i kuća za koju piše samo da je na Pelješcu. Tu je i vinograd na Pelješcu veličine 190 tisuća kvadrata, te šuma (400 kvadrata) i vikendica (70 kvadrata) u gradnji u Risovcu u BiH.

Od automobila zavedeni su Renault 9, Opel Vectra i Passat, a posjeduje i 27 dionica hotela Belvedere, 69 dionica tvrtke Atlantska plovidba i 63 dionice HT-a; sa suprugom još 63 dionice HT-a. Suprug joj u vlasništvu ima tvrtku Dube d.o.o za iznajmljivanje brodica, jahta, turizam i usluge. Godišnja zarada: 150 tisuća kuna.
Od ušteđevine navedeno je 130 tisuća kuna, 7 tisuća eura te 70 tisuća eura supruga.

Kad je riječ o imovini Marijana Conera, njegova tvrtka Coner na Pagu raspolaže s osam luksuzno opremljenih apartmana i pet soba, kafićem i restoranom, sve pod nazivom apartmani Barbati; ima dvije ljekarne u Bjelovaru, zdravstveni centar s ordinacijama opće medicine u Bjelovaru; tri wellness centra, u Bjelovaru, Vrbovcu i Zagrebu u sklopu hotela Sheraton.

Zdravstvenu ustanovu osnovao je 1994., a 2001. registrira tvrtku koja 2005. otvara wellnes centar u Bjelovaru i salon ljepote u Križevcima. Godine 2009. prodao je svih sedam ljekarni, točnije većinski paket od 51 posto Atlantikovoj farmaciji.

Dražen Bošnjaković suvlasnik je stana u Ivanić Gradu od 90 četvornih metara i kuće od 200 četvornih metara. Suvlasnik je i gradilišta u Ivanić Gradu od 650 četvornih metara, te livade od 2500 četvornih metara; kuća za odmor u Biogradu vlasništvo je supruge. Posjeduje Toyotu RAV 4, a sin mu je vlasnik Fiata i skutera, kupnju su mu omogućili roditelji. Zajedno sa suprugom vlasnik je dva posto udjela u tvrtki Centra za kombinirani transport Zagreb. Godišnja mu je zarada 228 tisuća kuna. Kreditna zaduženja: u Partner banci 2010. godine podigao kredit u vrijednosti 40 tisuća eura, otplata istječe 2015. godine.
 

Pročitajte još

SVEČANA SJEDNICA Franković predočio građanima račune, Potrebica zahtijeva novo rješenje brze ceste!

Dulist

MILAN KAPOVIĆ Petrov imenovao privremenog povjerenika Mosta za Dalmaciju

Dulist

Umjetna inteligencija prekopirala Vlahušića!? Evo odgovora o najvažnijim pitanjima za Dubrovnik

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija