AktualnoKome zidine

Šuica: Kad ćemo raspravljati o DPDS-u?!

Dubravka Šuica

U sklopu vijećničkih pitanja za riječ se prva javila predsjednica dubrovačkog HDZ-a Dubravka Šuica.

Prvo pitanje odnosilo se na Društvo prijatelja dubrovačke starine.
-Kad smo najavili raspisivanje referenduma o tome tko treba upravljati zidinama, iz DPDS-a su nam poručili da se ne miješamo. Sad Sabor raspravlja o tome. Pitam zato predsjednika GV-a hoće li se točka o zidinama staviti na dnevni red jedne od sjednica gradskog vijeća – pitala je Šuica, te nastavila s drugim pitanjem.
– Hoćemo li staviti na dnevni rad točku o kandidaturi za prijestolnicu europske kulture u 2020. Mislim da bi trebali aplicirati i na fondove kako bi mogli onda izgraditi i koncertnu dvoranu – smatra Šuica.

Predsjednik  dubrovačkog GV-a Niko Bulić joj je odgovorio:
– Sudjelovao sam u razgovorima između Grada i DPDS-a. Dogovor je bolji od novog zakona ili sudskog procesa, zato sam 19. rujna poslao dopis s odrednicama koje smatram da su na boljitak svih. U međuvremenu je pokrenuta saborska procedura, stoga sam jučer i gradonačelniku i DPDS-u i zastupnicima iz DNŽ u Saboru uputio taj dopis. To su realne odrednice po kojima ja smatram da se treba dogovoriti. Drugo pitanje, mislim da je hvalevrijedna inicijativa i da bi se Dubrovnik trebao kandidirati za prijestolnicu kulture 2020. – kazao je Bulić.

Na pitanje od DPDS-u gradonačelnik Dubrovnika Andro Vlahušić je odgovorio:
– Sljedeći tjedan ćemo dogovoriti sastanak. Ponudili smo im 20 milijuna kuna, a čekamo DPDS da pripreme svoje financijske rezultate. Ako se ne dogovorimo, bit će onako kako Vlada odluči – zaključio je Vlahušić.

Pročitajte još

GRAĐANI OPTIMISTIČNI Bolja financijska situacija nego lani, ipak nije vrijeme za kupnju stana ili automobila

Dulist

[VIDEO/FOTO] Dirljiva humanitarna akcija za Roka uz stihove vječnog Luka Paljetka

Dulist

JAVNA TRIBINA ‘FREKVENCIJA I EKRANI’ Poznati novinari dijele iskustva iz svoje struke

Dulist