Crna kronika

Sudac istrage odbio odrediti istražni zatvor maloljetnim nasilnicima iz Uvale

nasilje lapad maloljetnicko

Sudac istrage Županijskog suda u Dubrovniku odbio je odrediti istražni zatvor za dvojicu maloljetnika koji su u Uvali Lapad premlatili svog vršnjaka. Naime, kako se ističe u priopćenju na stranicama Državnog odvjetništva, Općinskom državnom odvjetništvu u Dubrovniku su 13. travnja 2024., uz kaznenu prijavu, privedena dvojica državljana Republike Hrvatske (2006. i 2008.) zbog osnovane sumnje da su počinili kazneno djelo nasilničkog ponašanja iz čl. 323. a Kaznenog zakona.
-Postoji osnovana sumnja da su osumnjičeni 17-godišnjak i 16-godišnjak 11. travnja 2024., oko 20:10 sati, u Dubrovniku, fizički napali 17-godišnjeg državljanina Republike Hrvatske, odnosno više ga puta udarali šakama i nogama po cijelom tijelu uslijed čega je 17-godišnjak zadobio tjelesne ozljede glave.
Općinsko državno odvjetništvo u Dubrovniku je 13. travnja 2024., predložilo sucu istrage Županijskog suda u Dubrovniku određivanje istražnog zatvora protiv osumnjičenika (čl. 123. st. 1. t. 3. Zakona o kaznenom postupku i čl. 66. st. 1. Zakona o sudovima za mladež) što je sudac istrage odbio i osumnjičenicima naložio mjere opreza zabrane približavanja i zabrane uspostavljanja ili održavanja veze sa žrtvom – ističe se priopćenju DORH-a.
Općinsko državno odvjetništvo u Dubrovniku je 13. travnja 2024., podnijelo žalbu protiv navedenog rješenja koju je Županijski sud u Dubrovniku odbio rješenjem od 13. travnja 2024.

Pročitajte još

Brzom intervencijom ugašen požar uz magistralu kraj skretanja za Bosanku

Dulist

Požar na Pelješcu pod nadzorom, vatrogasci rade na sanaciji

Dulist

DORH ponovno uložio žalbu i traži produljenje istražnog zatvora za Albanku Ymeri

Dulist