GradUrednički izbor

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

U SVRHU ZAŠTITE STANOVNIKA OKOLNIH NASELJA
Započinje deratizacija Žarkovice

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

Gradonačelnik Grada Dubrovnika Mato Franković sa suradnicima i predstavnici nadležnih komunalnih društava obišli su proteklog tjedna područje Žarkovice gdje se nalazi ilegalno sklonište za životinje, u pratnji voditeljice projekta relokacije pasa na Žarkovici Ane Ivelje. Nakon pregleda područja, detaljno su definirane potrebne radnje i provođenje mjera sukladno zdravstvenim standardima. Naime, u sljedećih mjesec dana, ako to vremenske prilike dozvole, djelatnici komunalnih društava Grada Dubrovnika uklonit će sve predmete koji su kontaminirani glodavcima i nametnicima čime će se stvoriti preduvjeti za dezinfekciju, dezinsekciju, deratizaciju i dezodorizaciju cijelog područja koje će provesti Sanitatova DDDD služba, a sve s ciljem sprječavanja širenja zaraznih bolesti te kako bi se zaštitilo stanovništvo okolnih naselja. Prethodno su djelatnici Sanitata izmjestili preostalih 67 pasa u nove boksove gdje se radi na socijalzaciji i obradi pasa te pripremi za transport i udomljavanje. Grad Dubrovnik zahvaljuje svim udrugama i volonterima koje su uključene u projekt zbrinjavanja pasa, u suradnji s gradskom upravom i nadležnim službama, kako bi se sve životinje izliječile i dobile novi dom i obitelj.

ZA DUBROVAČKE OSNOVNOŠKOLCE
Voćni obrok za sve školarce i u 2023. godini

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

Provedba programa ‘Shema školskog voća’ u svih sedam gradskih osnovnih škola nastavlja se i ove godine. Cilj ovog programa jest podizanje razine znanja o važnosti zdrave prehrane te uvođenja edukativne aktivnosti u odgojno–obrazovnim institucijama u svrhu poboljšanja prehrambenih navika djece. Ukupni iznos prava na potporu za školsku godinu 2022./2023. iznosi 146.600,19 kuna/ 19.506,12 eura bez PDV-a i odnosi se na 3573 učenika.

Grad Dubrovnik na ovaj program koji se provodi na razini Europske unije aplicirao je i u proteklim razdobljima.

KVALITETA ŽIVOTA
Ulaganja u rekonstrukciju sustava javne rasvjete

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

U tijeku su radovi na rekonstrukciji javne rasvjete u ulicama Oraška i Trstenska, koji će prvotno obuhvatiti iskop navedenih ulica u ukupnoj duljini od 230 metara, nakon čega će uslijediti polaganje podzemne instalacije za devet novih stupnih mjesta i montiranje devet metalnih stupova u visini od pet metara. Uz to, s ciljem kvalitetnog i sigurnog odvijanja cestovnog prometa svih kategorija motornih vozila te pješaka na metalnim će se stupovima ugraditi devet novih energetsko učinkovitih LED svjetiljki. Stari drveni stupovi u ulicama Oraška i Trstentska nisu u vlasništvu Grada Dubrovnika te kao takvi neće biti uklonjeni, a preko njih će se i dalje vršiti napajanje električnom energijom domaćinstava. Vrijednost ove investicije u sustav javne rasvjete iznosi 172.692,44 kuna, a očekivani rok završetka svih terenskih radova je trideset dana. U sklopu redovitog održavanja prethodno je rekonstruirana i javna rasvjeta u Mljetskoj ulici, Ulici bana Josipa Jelačića i Ulici Miroslava Krleže, a u Petrovom selu je osvijetljeno boćarsko igralište. Ukupna vrijednost navedenih ulaganja u sustav javne rasvjete prelazi 180 tisuća kuna. U Mljetskoj ulici u Gružu rekonstrukcija javne rasvjete izvršena je izradom šest novih stupnih mjesta s podzemnom mrežom, montažom šest novih stupova i jednako toliko novih LED energetski visokoučinkovitih svjetiljki. Dužina trase obuhvaćene rekonstrukcijom iznosi 180 metara, a vrijednost radova je 59.948,55 kuna. U Ulici bana Josipa Jelačića i Ulici Miroslava Krleže na području GK Montovjerna rekonstrukcija javne rasvjete obuhvatila je postavljanje 13 novih stupnih mjesta u dužini 400 metara s energetski visokoučinkovitim LED svjetiljkama i podzemnim instalacijama, a izvršeno ulaganje vrijedno je 107.454,31 kuna. U okviru navedenog programa provedeno je i osvjetljenje boćarskog igrališta u Petrovom selu postavljanjem dvaju novih stupnih mjesta s dva rasvjetna stupa i ugradnjom LED reflektora vrijednosti 16.593,25 kuna. Provedena je i rekonstrukcija proširenja javne rasvjete u Donjem Čelu na otoku Koločepu. U predjelu Gruda i na rivu pokraj hotelskog objekta u Donjem Čelu izvršena je ugradnja 12 novih stupih mjesta dok je osam dotrajalih svjetiljki zamijenjeno novim energetski visokoučinkovitim LED svjetiljkama. Ukupno je na trasi dugoj 700 metara postavljeno 20 LED solarnih svjetiljki. Vrijednost provedenog ulaganja na Koločepu iznosi 163.478,80 kuna.

Pročitajte još

BALKAN ROADSHOW 2024. Turistička ponuda Dubrovnika predstavljena u Aziji

Dulist

SUFINANCIRANI PROJEKATI GRADA DUBROVNIKA I DURA-E Među njima i dodatna sredstva za pomoćnike u nastavi

Dulist

POTPORE ZA SEDAM KLUBOVA Uručeni ugovori za programe sportskih aktivnosti za osobe s invaliditetom

Dulist