Aktualno

FOTO // ‘STVARNO VIŠE NEMA SMISLA!’ HGSS Orebić ponovo cijeli dan u potrazi za zalutalim turistom

FOTO // 'STVARNO VIŠE NEMA SMISLA!' HGSS Orebić ponovo cijeli dan u potrazi za zalutalim turistom

Danas je u 13:15, po privatnom pozivu, alarmirana HGSS Stanica Orebić, od koje je zatražena pomoć u pronalaženju zalutalog planinara na Sv. Iliji, javlja HGSS Orebić na svojoj Facebook stranici. 

Evo što su zapisali:

Grupa od dvadesetak stranih državljana se pri spustu s vrha Sv. Ilije, očito ne slušajući upute svog vodiča, razišla u više skupina te je potom jedan od njih jednostavno iščezao svima iz vidika. Ekipa spasitelja je u žurnoj akciji u koordinaciji sa Centrom 112 oko 15:30 locirala zalutalog koji je nakon pada niz sipar već bio prilično iscrpljen i dehidriran te istog suprotnim pravcem preko predjela Pišćet dovela na sigurno.

Turist je oko 18 predan djelatnicima HMP Orebić na daljnju skrb. Po ne znamo koji put ponovno upozorenje, ni u kom slučaju ne skrećite s obilježene staze, nosite dovoljno i više od toga vode, obuća i odjeća mora biti adekvatna za brdo te slijedite pozorno upute i upozorenja od HGSS-a i ostalih žurnih službi. Tvrdoglavost, nekorištenje mozga i samovolja se u planini jako brzo i skupo plaća. Nemorate baš Vi biti SEDMI putnik, stvarno nema smisla!

Izvor: HGSS Orebić

Pročitajte još

JAVNO OTVARANJE PONUDA Pristiglo 289 ponuda za dodjelu dozvola na pomorskom dobru

Dulist

OD ČETVRTKA NA KIOSCIMA Čeka vas novi broj DuLista!

Dulist

ZABRINJAVAJUĆE Kod tinejdžera koji puše e-cigarete pronađeni toksični metali u urinu

Dulist