DuList INKultura

STUDENTI ODUŠEVLJENI Sveučilište ugostilo Barbaru Vekarić i film Aleksi

STUDENTI ODUŠEVLJENI Sveučilište ugostilo Barbaru Vekarić i film Aleksi

Projekcija filma Aleksi dubrovačke redateljice Barbare Vekarić održala se sinoć na kampusu Sveučilišta u Dubrovniku, a nazočili su joj brojni zainteresirani studenti.

Koliko je film dobro prihvaćen među publikom potvrđeno je i sinoć u amfiteatru iz kojega je odjekivao smijeh publike. Na kraju filma okupljeni su imali priliku postaviti pitanja, a raspravu je vodio Robert Žarak, urednik emisije o filmu na Unidu radiju. Barbara Vekarić je istaknula kako je ovaj film drugačiji jer on nije samo umjetnost, već i komunikacija s publikom. Opisala je i put od ideje do gotovog proizvoda, filma.

Iznenađujuće za sve okupljene, taj proces trajao je punih 8 godina, od kojih je većina vremena, kako kaže Barbara, otišla na prikupljanje financija.

Publiku je zanimalo kako to da se radnja filma odvija baš na Pelješcu. Redateljica je objasnila kako su lokacije birali pažljivo i odabrali samo one koje su zaista najljepše i oku ugodne kako bi kroz film slavili i ljepotu Pelješca.

Antijunakinju filma Aleksi utjelovila je Tihana Lazović. Aleksi je djevojka na pragu tridesete koja osjeća da se ne uklapa u svoje rodno mjesto, Pelješac. Nakon neuspješnog studiranja i potrage za poslom vraća se na Pelješac svojim dobrostojećim roditeljima koji se nadaju kako će ona tada preuzeti vodstvo njihove vinarije.

No, to nije ono što Aleksi želi, ona je mlada, kreativna, buntovna i nema problema s izražavanjem svoje seksualnosti. Dok otkriva i istražuje samu sebe Aleksi se upušta u veze s tri različita muškarca.

Petra Srebrović

Pročitajte još

POZNATA HRVATSKA KNJIŽEVNICA U GRADU Književna večer s Julijanom Matanović

Dulist

Tradicionalan recept za ove blagdane donosi Maskeron

Dulist

KRISTINA ČORAK DONOSI Tradicionalne slastice s modernim twistom

Dulist