Grad

STUDENTI IZ SEDAM ZEMALJA Treća generacija doktorskog studija ‘Poslovna ekonomija u digitalnom okruženju’

ekonomija sveuciliste

Svečano je obilježen početak nastave treće generacije studenata na poslijediplomskom doktorskom studiju „Poslovna ekonomija u digitalnom okruženju“ u akademskoj godini 2022./2023. Polaznici iz sedam zemalja s rektorom Sveučilišta u Dubrovnik prof.dr. sc. Nikšom Burumom potpisali su ugovore uz početak studija. Tijekom poslijepodneva nastavlja se prvi dan predavanja.

U prigodi početka nastave rektor Sveučilišta u Dubrovniku prof.dr. sc. Nikša Burum poželio je budućim doktorandima puno uspjeha na studiju. Istaknuo je nekoliko koraka za uspješan studij, a najvažnije je ono što te korake povezuje – predanost, naglasio je  Burum. Dekanica Ekonomskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu izv. prof. dr. sc. Sanja Sever Mališ poručila je studentima da u trenucima kada budu sumnjali u sebe nipošto ne odustaju već ostanu ustrajni u viziji koju su imali od početka. Uvodno izlaganje imao je Diego Perez Tenessa De Block iz Hrvatskog telekoma koji je govorio o digitalnoj ekonomiji i poslovima budućnosti. Nakon službenog dijela, studenti su dobili praktične informacije o nastavi, studiju i svemu što ih očekuje u prvom semestru te su se susreli s nekim od nastavnika. Tijekom poslijepodneva slijede prva predavanja prvog semestra doktorskog semestra.

Podsjetimo, riječ je o zajedničkom studiju s Ekonomskim fakultetom Sveučilišta u Zagrebu, a već drugu godinu zaredom studij se izvodi na hrvatskom i engleskom jeziku. U njegovom izvođenju uz hrvatske znanstvenike sudjeluju znanstvenici iz Sjedinjenih Američkih Država, Velike Britanije, Njemačke, Italije, Australije te niza drugih zemalja.

Banner 300x250 DU 1

Uz ograničene upisne kvote, polaznicima se jamči individualan pristup vođenju kroz proces izrade doktorske disertacije te najviše standarde znanstvene izvrsnosti. O kvaliteti nastavnog procesa govori i prosječna ocjena zadovoljstva polaznika od 4.8. Kao i dosadašnjih godina studenti mogu birati između pet modula studija: Digitalno poslovanje, Međunarodno poslovanje, Marketing, Turizam i Menadžment. Posebnost studija je i što će polaznici dobiti zajedničku diplomu dvaju institucija. Pokretanjem upravo ovakvog studija Odjel za ekonomiju i poslovnu ekonomiju Sveučilišta u Dubrovniku nastavio je razvoj obrazovnih programa u skladu s potrebama gospodarstva budućnosti.

Pročitajte još

ZBOG REGATE Pogledajte koja će parkirna mjesta biti onemogućena u Ulici Ivana pl. Zajca

Dulist

Zbog radova na vodovodu dio grada sutra bez vode

Dulist

Međunarodna konferencija „Svjetska baština – planiranje i upravljanje“ u Dubrovniku

Dulist