Grad

STUDENTI IZ SEDAM ZEMALJA Treća generacija doktorskog studija ‘Poslovna ekonomija u digitalnom okruženju’

Svečano je obilježen početak nastave treće generacije studenata na poslijediplomskom doktorskom studiju „Poslovna ekonomija u digitalnom okruženju“ u akademskoj godini 2022./2023. Polaznici iz sedam zemalja s rektorom Sveučilišta u Dubrovnik prof.dr. sc. Nikšom Burumom potpisali su ugovore uz početak studija. Tijekom poslijepodneva nastavlja se prvi dan predavanja.

U prigodi početka nastave rektor Sveučilišta u Dubrovniku prof.dr. sc. Nikša Burum poželio je budućim doktorandima puno uspjeha na studiju. Istaknuo je nekoliko koraka za uspješan studij, a najvažnije je ono što te korake povezuje – predanost, naglasio je  Burum. Dekanica Ekonomskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu izv. prof. dr. sc. Sanja Sever Mališ poručila je studentima da u trenucima kada budu sumnjali u sebe nipošto ne odustaju već ostanu ustrajni u viziji koju su imali od početka. Uvodno izlaganje imao je Diego Perez Tenessa De Block iz Hrvatskog telekoma koji je govorio o digitalnoj ekonomiji i poslovima budućnosti. Nakon službenog dijela, studenti su dobili praktične informacije o nastavi, studiju i svemu što ih očekuje u prvom semestru te su se susreli s nekim od nastavnika. Tijekom poslijepodneva slijede prva predavanja prvog semestra doktorskog semestra.

Podsjetimo, riječ je o zajedničkom studiju s Ekonomskim fakultetom Sveučilišta u Zagrebu, a već drugu godinu zaredom studij se izvodi na hrvatskom i engleskom jeziku. U njegovom izvođenju uz hrvatske znanstvenike sudjeluju znanstvenici iz Sjedinjenih Američkih Država, Velike Britanije, Njemačke, Italije, Australije te niza drugih zemalja.

Uz ograničene upisne kvote, polaznicima se jamči individualan pristup vođenju kroz proces izrade doktorske disertacije te najviše standarde znanstvene izvrsnosti. O kvaliteti nastavnog procesa govori i prosječna ocjena zadovoljstva polaznika od 4.8. Kao i dosadašnjih godina studenti mogu birati između pet modula studija: Digitalno poslovanje, Međunarodno poslovanje, Marketing, Turizam i Menadžment. Posebnost studija je i što će polaznici dobiti zajedničku diplomu dvaju institucija. Pokretanjem upravo ovakvog studija Odjel za ekonomiju i poslovnu ekonomiju Sveučilišta u Dubrovniku nastavio je razvoj obrazovnih programa u skladu s potrebama gospodarstva budućnosti.

Pročitajte još

Korak bliže alternativi za vodoopskrbu povijesne jezgre

Dulist

Ivica Cumeljan podijelio svoja iskustva iz Domovinskog rata sa školarcima Mokošice

Dulist

SVAKOG PONEDJELJKA ŠALJU PAKETE ZA VUKOVAR! Učiteljica Dora Fiorenini i profesor Jozo Serdarević u misiji za potrebite

Mia Njavro Banić

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija