Grad

Struganje kockica asfalta po sporednim ulicama ‘nužno i neophodno’?

Struganje kockica asfalta po sporednim ulicama 'nužno i neophodno'?

Padom proračuna na posljednjoj sjednici Gradskog vijeća u 2014. godini financiranje dosta toga palo je u drugi plan. Najavljivali su se apokaliptični scenariji (većinom od srušenog gradonačelnika Andra Vlahušića), koji se naravno nisu dogodili, no ono što se zaista dogodilo to je privremeno financiranje. Naime, sukladno zakonima RH, nakon neizglasavanja proračuna određene jedinice lokalne samouprave donosi se Odluka o privremenom financiranju, što je u osnovi Proračun zaključno s 31. ožujka tekuće godine. Nakon toga slijedi famozni ustroj naziva ‘nužno i neophodno financiranje’, koji podrazumijeva točno ono što mu ime kaže – plaća se samo ono nužno i neophodno, a prema naputcima Ministarstva uprave treba se ‘pokoriti’ i restriktivnom financijskom ponašanju.

Struganje nužno i neophodno?
Upravo zbog nužnog i neophodnog na dubrovačkim ulicama posljednjih mjeseci nije se moglo vidjeti ni kamiona ni bagera. Donedavno, kada je javnost iznenadila tvrtka Tehnogradnja struganjem asfalta na nekoliko lokacija u Gradu. Počevši od ulice Mata Vodopića (predjelu ispred Tommyja u Lapadu), preko ulice Vatroslava Lisinskog (kod Sveučilišta u Dubrovniku), te Lapadske obale, Tehnogradnja je izvela tešku mehanizaciju i bacila se na struganje kockica afalta. Ono što je čudno u cijeloj priči je činjenica da je Dubrovnik još uvijek (do izglasavanje proračuna) u nužnom i neophodnom financiranju.

Što su nam na naše upite odgovorili iz Grada Dubrovnika i koliko je novca isplaćeno Tehnogradnji pročitajte u tiskanom izdanju DuLista.

Pročitajte još

JAVNI POZIV Grad sufinancira nabavu, instaliranje i ugradnju solarnih modula na obiteljskim kućama

Dulist

BALKAN ROADSHOW 2024. Turistička ponuda Dubrovnika predstavljena u Aziji

Dulist

SUFINANCIRANI PROJEKATI GRADA DUBROVNIKA I DURA-E Među njima i dodatna sredstva za pomoćnike u nastavi

Dulist