Grad

STRATA RASPLAMSALA RASPRAVU Treba li s ulaza u Grad maknuti ‘crveni lincuo’?

STRATA RASPLAMSALA RASPRAVU Treba li s ulaza u Grad maknuti 'crveni lincuo'?

Apel upućen konzervatorima za uklanjanje crvene strate poviše unutarnjih Vrata od Pila, rasplamsao je raspravu na društvenim mrežama. Naime, Jadranka Šimunović uputila je apel konzervatorima da se crvena plastična strata, koja turiste upozorava na pridržavanje epidemioloških mjera, ukloni.
-Nije joj mjesto ovdje! Kada dođe turist s Pila i hoće se slikati, plastična strata mu bude pozadina što je neprimjereno. Bolje da pozadina bude vrijedna spomenička baština Grada! Izgubio se vidimo osjećaj za skladnost u Gradu što nije dobro – ističe Jadranka Šimunović. Njena objava podijeljena je i u Facebook grupi ‘Grad, priče i legende gdje se razvila rasprava o tome je li strati tu mjesto ili nije. Tako dio naših sugrađana podržava Šimunović i smatra kako je treba maknuti, baš kao i ‘ogromnu, nakaradnu kantu za smeće ispod ferala’, ‘K’o čir u oku’, ‘Da, maknut sve što ne priliči skladu grada i njegove ljepote’, (…) nije se smjelo objesiti lincuo baš na zidine’, neki su od komentara iz ove grupe. Drugi se pak ne slažu s tim te navode kako bi onda trebalo maknuti sve strate, vanjske klima jedinice, satelitske antene…
Jedna naša sugrađanka pita do kad će se podilaziti turistima.
-Strata im uništava snimke? Vizura spomenika je ugrožena? Živi grad nije mrtvi muzejski eksponat i kulisa za neku fotografiju. Pokušajte razumjeti vrijeme u kojem jesmo, upozorenje je s razlogom na tom mjestu – smatra. Dodala je kako strata nije fizički oštetila zid te će se ukloniti kad ne bude imala svrhu. Na njen se komentar nadovezala druga naša sugrađanka koja smatra kako se upozorenje o pridržavanju mjera moglo napraviti na primjereniji način na ulasku s Pila, primjerice u ostakljenoj reklami.
-E ovo je ono pro et kontra, beskompromisno. Ma se niko nije pito a kojega kokota se imaju slikat baš ođe ispred zidina?? Možda hi gusta fero? Na ulazu u Grad, na Stradun, đe ih čeka milion krasnih pozadina za slikanje?? Toliko brontulanja zbog krpe koja će se jednog dana maknut, a nadajmo se zauvijek – smatra jedan naš sugrađanin.
‘Pao’ je i prijedlog za postavljanje velikog video panela.

Foto: Facebook: Eko centar Zeleno sunce Eko Omblići

Pročitajte još

SUFINANCIRANI PROJEKATI GRADA DUBROVNIKA I DURA-E Među njima i dodatna sredstva za pomoćnike u nastavi

Dulist

POTPORE ZA SEDAM KLUBOVA Uručeni ugovori za programe sportskih aktivnosti za osobe s invaliditetom

Dulist

[PODCAST ‘S BARBAROM’] Iliana Stojanović o odlasku iz Masline i mami koja bi je znala zazvati i reći: Daj reci toj ravnateljici da te pusti doma!

Barbara Đurasović