Grad

Liechtensteinov put dobio novi cjevovod, većeg je profila od dosadašnjeg

Liechtensteinov put dobio novi cjevovod, većeg je profila od dosadašnjeg

75 metara dotrajalog polietilenskog vodoopskrbnog cjevovoda na Liechtensteinovom putu zamijenjeno je novim cijevima od nodularnog lijeva.

– Metar po metar i dan po dan, sustavno rješavamo sve ove manje kritične točke na našem sustavu koje nisu obuhvaćene Aglomeracijom Dubrovnik. Sad je došao na red i Liechtensteinov put. Iako ovdje nema puno stambenih objekata kao u drugim dijelovima grada, ovaj dio mreže nam je bitan, a ona je tu bila poprilično stara i podložna kvarovima. Zato smo se odlučili rekonstruirati je i dugoročno osigurati neometanu opskrbu pitkom vodom – rekao je predsjednik Uprave Vodovoda Dubrovnik Lukša Matušić.

Ujedno je novi cjevovod i većeg profila od dosadašnjeg, što će u budućnosti osigurati bolje uvjete i sigurnost vodoopskrbe na cijelom tom području.

– Kad god rješavamo kritične točke trudimo se razmišljati proaktivno, dakle ne idemo samo riješiti postojeći problem nego gledamo i kako poboljšati ukupno stanje mreže. Tako nam je planu ovaj dio mreže povezati s cjevovodom u Ulici Josipa Kosora, čime ćemo dobiti alternativni pravac opskrbe pitkom vodom u slučaju nekog većeg kvara. Postavljanje ovog novog cjevovoda većeg profila zapravo je prvi korak u ostvarenju tog cilja – pojasnio je Lukša Matušić.

Ova investicija koju je Vodovod financirao vlastitim sredstvima bila je vrijedna 220 tisuća kuna, a sami radovi trajali su tri tjedna. U sklopu njih rekonstruirani su i postojeći vodovodni priključci te je produžena hidrantska mreža.

Pročitajte još

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

Dulist

OD OVOG VIKENDA Libertas ‘pojačava’ šesticu i četvrticu

Dulist

MARKO GILJAČA O PRVIM IZLAZNIM ANKETAMA Prvog Srđevca u Saboru ćekat ćemo do dugo u noć

Dulist