Aktualno

Strabag i Avax žele graditi čvor Brijesta, ponude im veće od procijenjene vrijednosti radova

Grčki Avax i austrijski Strabag dostavili su ponude za gradnju čvora Brijesta na pristupnoj cesti Pelješkom mostu. Iznos obje ponude, piše Večernji list, veći je od procijenjene vrijednosti od 42 milijuna kuna bez PDV-a. Strabag je tako ponudio da će taj posao odraditi za 47,7 milijuna kuna, a Avax za 53,1 milijun kuna.
Hrvatske ceste sad će pregledati i ocijeniti svaku od tih ponuda. A onaj tko ne bude izabran imat će pravo na žalbu Državnoj komisiji za kontrolu postupaka javne nabave (DKOM). Strabag i Avax već su vodili “ratove” putem žalbi DKOM-u na natječajima za gradnju pristupnih cesta Pelješkom mostu.
Inače, most će biti završen nekoliko mjeseci prije pristupnih cesta, a da bi se most čim bude sagrađen i dobije uporabnu dozvolu mogao pustiti u promet početkom 2022., ključan je upravo čvor Brijesta preko kojeg će biti spojen na postojeće ceste na Pelješcu.

Pročitajte još

MARIJO BEKIĆ Od sada će se na rezultate PAPA testa čekati dva do tri tjedna

Dulist

TUI i Eurowings u kolovozu lete prema Dubrovniku

Dulist

DO IMENOVANJA NOVOG PUTEM NATJEČAJA Kristijanu Paviću mandat na čelu ACI-ja produžen za 6 mjeseci

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija